Про нові карантинні заходи стане відомо 9 грудня – Шмигаль

Уряд доопрацьовує нові карантинні обмеження на основі пропозицій місцевої влади
Головне
Про нові карантинні заходи стане відомо 9 грудня – Шмигаль
Денис Шмигаль (Фото: урядовий портал)
4 Грудня 2020, 19:54
читать на русском

Прем`єр-міністр України Денис Шмигаль провів онлайн нараду з мерами міст щодо ситуації з COVID-19 та шляхів посилення карантину.

Про це повідомили на урядовому порталі України.

Шмигаль зокрема зазначив, що уряд розробляє перелік можливих протиепідемічних обмежень, враховуючи відповіді та пропозиції, які в опитуванні надали голови міст та обласних державних адміністрацій.

Очільники міст та ОДА спільні в думці щодо обмеження на час посиленого карантину діяльності дискотек і нічних клубів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля, хостелів. Також понад 90% підтримують обмеження в роботі святкових ярмарків, ТРЦ, ресторанів, кінотеатрів і театрів, - йдеться в повідомленні.

Повний перелік узгоджених заходів оприлюднять під час засідання Кабінету міністрів наступної середи, 9 грудня, зазначив глава уряду (досьє Дениса Шмигаля).

Читайте також

Під час наради прем’єр також нагадав, що на період карантину в Україні продовжує діяти мораторій на перевірки бізнесу контрольними органами.

Важливо, що всі перевірки бізнесу на цей час, зокрема Державною податковою службою та іншими контрольними органами, заборонені. Можуть здійснювати лише перевірки на дотримання протиепідемічних заходів, — підкреслив Шмигаль.

Читайте також

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) розповів, що локдаун у грудні не планують запроваджувати, оскільки псувати свята, на які всі очікують, ніхто не хоче. За його словами,  Офіс президента зважував усі "за" та "проти", проаналізував багато інформації та прогнозів, радився з представниками місцевих рад, а також отримав запевнення Міністерства охорони здоров'я щодо контрольованості ситуації у лікарнях. Тому Зеленський рекомендував  Шмигалю не оголошувати локдаун у грудні.

1