Ми не будемо псувати людям свята: Зеленський про локдаун

Наразі ситуація з коронавірусом контрольована та не потребує введення локдауну у грудні
Головне
Ми не будемо псувати людям свята: Зеленський про локдаун
Володимир Зеленський (скрін: facebook.com/zelenskiy95)
4 Грудня 2020, 19:43
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський розповів, що локдаун у грудні планують не запроваджувати, оскільки псувати свята, на які всі очікують, ніхто не хоче.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні.

Президент (досьє Зеленського) вірить та сподівається, що жорсткий карантин наразі Україні не потрібний.

За його словами, що Офіс президента зважував усі "за" та "проти", проаналізував багато інформації та прогнозів, радився з представниками місцевих рад, а також отримав запевнення Міністерства охорони здоров'я щодо контрольованості ситуації у лікарнях. Тому Зеленський рекомендував прем'єр-міністру України Денису Шмигалю (досьє Денис Шмигаль) не оголошувати локдаун у грудні.

Карантин вихідного дня, яке б не було до нього ставлення, а воно різне, дав свій результат, - наголосив президент.

Читайте також

Зеленський додав, що щоденна кількість захворілих людей перестала зростати настільки ж стрімко та геометрично, як колись магазин Roshen по всій країні. За його словами, такими діями вдалось збити цю динаміку, а тому медична система не пропустила нокаутуючих ударів. Українська система справляється та витримує.

Президент зазначив, що в цілому загальна ситуація контрольована і не потребує негайного введення локдауну в грудні.

Ми даємо змогу бізнесу працювати, не втрачати грудень, один з найприбутковіших місяців року. Ми не будемо псувати людям свята, на які всі ми дуже чекаємо, оскільки рік був непростий, - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що Міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Степанова) заявляв, що в Україні не вводитимуть жорсткий карантин у зв'язку з коронавірусом до кінця грудня.