Процес приватизації запустять в Україні: Шмигаль назвав дату

Масову приватизацію оголосять з 1 вересня
Головне
Процес приватизації запустять в Україні: Шмигаль назвав дату
Приватизація (Фото: ТСН)
4 Серпня 2022, 10:47
читать на русском

Під час війни в Україні розпочнеться масова приватизація. Її старт заплановано на 1 вересня.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час селекторної наради з керівниками областей, передає пресслужба Кабміну.

Шмигаль зауважив, що президент поставив завдання запустити приватизацію з вересня.

Для цього Верховною Радою прийнято відповідне законодавство, Урядом розроблені всі підзаконні нормативні акти. Маємо зробити цей процес максимально швидким, — додав він.

Очільник уряду каже, що держава запускає грантові програми, аби мотивувати бізнес і людей максимально створювати робочі місця.

Мала приватизація, особливо в регіонах, де люди в селах і містечках знають об’єкти, які роками стоять і неефективно використовуються, покликана дати можливість викупити ці приміщення за справедливу ціну та розпочати роботу, — додав Шмигаль.

За його прогнозом, приватизація також дасть можливість розширити виробництво для аграріїв. Зокрема, у Міністерстві економіки повідомили, що на початку вересня, згідно з графіком, будуть оголошені аукціони на елеваторні потужності й на комбінати хлібопродуктів. Оператори ринку, які бачать дефіцит потужностей, зможуть взяти участь у цих конкурсах.

Нагадаємо, 30 березня 2022 року Верховна Рада України дозволила проводити приватизаційні аукціони, які у 2020 році припинили через пандемію коронавірусу, а також визначила, які підприємства держава не продаватиме. Кабінет міністрів України запланував продаж великих державних підприємств, що дасть змогу збільшити надходження до бюджету на більш ніж 12 млрд грн.

28 липня 2022 року Верховна Рада ухвалила закон про спрощення приватизації та сприяння релокації бізнесу. 

1