Професорка розповіла, чи забезпечить Україна якісними продуктами населення

Україна має багаті природні ресурси
Ексклюзив
Професорка розповіла, чи забезпечить Україна якісними продуктами населення
Продукти Фото: Pexels
11 Жовтня 2021, 11:57
читать на русском

Аграрний сектор України за умови ефективного управління може легко забезпечити українців натуральними продуктами, які мають високу біологічну цінність.

Про це розповіла професорка кафедри товарознавства, управління безпекою та якістю Київського національного торговельно-економічного університету Олена Сидоренко в інтерв'ю Парламент.UA.

У нас багаті природні ресурси і безцінна земля. У нас все є -  риба, ми можемо займатися тваринництвом та забезпечувати себе м’ясом в достатній кількості. Та й густота населення не найвища у світі. Тому у порівнянні з іншими країнами Європи, Україна знаходиться в пріоритетному становищі. Але все залежить від того, хто і як буде управляти державою, - заявила вона.

За її словами, проблема -  як забезпечити населення окремих країн якісною їжею  - існує, але все залежить від кожної держави і її пріоритетів -  здоров’я нації чи надприбутки. Проте, кожен споживач повинен розуміти просту річ – чим дешевший продукт, тим більше він містить ароматизаторів, а значить – він шкідливий для організму.

На основі цих добавок і домішок можна створити проякдукт, ий за своїми якостями буде нагадувати наркотичні речовини. Він буде дешевий, а ароматизатори, які в ньому використовуються, викликатимуть звикання, - додала професорка.

Нагадаємо, що від початку 2021 року споживчі ціни в Україні зросли на 7,5%.

Читайте також

1