Прогноз від Степанова: посилення карантину вдвічі скоротить кількість хворих на COVID-19

Очільник МОЗ зазначив, що частіше громадяни інфікуються на масових заходах
Прогноз від Степанова: посилення карантину вдвічі скоротить кількість хворих на COVID-19
Лікарі, лікарня Фото: сторінка Максима Степанова у Фейсбук
10 Грудня 2020, 12:14
читать на русском

Після запровадження жорсткого карантину Міністерство охорони здоров'я України очікує на скорочення кількості хворих на COVID-19 до 50%.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу.

Найбільше громадяни інфікуються на масових заходах, де не дотримуються маскового режиму. Якого ефекту ми очікуємо? Якщо говорити про локдауни, які запроваджують у європейських країнах, то там за три тижні кількість захворілих скорочується до 80%, ми розраховуємо на скорочення кількості захворілих на 40-50", - сказав очільник відомства (досьє Степанова).

Читайте також

Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Ляшка) зазначив, що найчастіше на коронавірус хворіють люди старше 50-ти років та ті, хто має супутні захворювання.

21,6% захворілих на COVID-19 – у віці 50-59 років. Найбільший відсоток летальних випадків від коронавірусної хвороби у віковій групі 60-69 років - 31,1%, - сказав він.

Нагадаємо, в Україні станом на 10 грудня 2020 року виявлено 13 371 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

Карантин зимових канікул

Карантин зимових канікул Фото: сайт уряду

9 грудня Кабінет міністрів України ухвалив рішення ввести в Україні посилені карантинні обмеження. З 8 по 24 січня (включно) українців чекатимуть "зимові канікули заради безпеки".