Програма соціального житла запрацювала в Україні

Житло для тимчасового проживання нададуть незахищеним верствам населення
Головне
Програма соціального житла запрацювала в Україні
Оподаткування житла (Фото: Міністерство фінансів України)
28 Вересня 2022, 16:54
читать на русском

В Україні розпочала роботу програма соціального житла.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, передає пресслужба Мінрегіону.

Житло для тимчасового проживання отримають багатодітні родини, сім’ї вимушено переміщених осіб та родини, житло яких зруйноване внаслідок бойових дій.

Уряд напрацьовує різноманітні механізми розв'язання житлової проблеми українців, яких агресор позбавив даху над головою. Один із них — надання житла для тимчасового проживання. Сьогодні у Сумах девʼять родин отримали соціальне житло. Ще дві родини оселяться в Ромнах. Найближчими днями соціальне житло отримають родини у Чернігові, Житомирській та Київській областях, — зазначив міністр.

Чернишов каже, що Держмолодьжитло вже придбало 60 квартир за цією програмою в чотирьох областях.

Квартири за програмою надаються вже з ремонтом, меблями та побутовою технікою.

У Мінрегіоні зазначають, що перелік постраждалих осіб, яким надається житло для тимчасового проживання, визначають обласні та Київська міська військові адміністрації з урахуванням пріоритетності. Пріоритетність визначає Порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Держмолодьжитло закуповує квартири для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб насамперед з багатодітних родин та родин, житло яких було зруйноване внаслідок агресії рф у Житомирській, Київській, Сумській та Чернігівській областях.

Читайте також

1