Куди звертатись для компенсації за пошкоджене або втрачене житло під час війни

Заявку можна подати у застосунку "Дія" та офлайн
Головне
Куди звертатись для компенсації за пошкоджене або втрачене житло під час війни
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
17 Червня 2022, 19:05
читать на русском

Механізм отримання компенсації у разі пошкодження або втрати майна від дій окупантів розробляє Кабінет міністрів. Вже зараз можна подавати відповідні заявки, в результаті розгляду яких експертами будуть здійснені візуальні огляди пошкоджених об’єктів.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко під час брифінгу.

За його словами, у разі пошкодження будинку, квартири чи іншого майна треба зареєструвати заявку через "Дію" та звернутися до органів місцевого самоврядування або військової адміністрації. Лише на Київщині зруйновано понад 2 тисячі будівель, сказав представник ОП.

У випадку, якщо немає можливості зареєструватися через Дію, потрібно напряму подати заявку до органів місцевого самоврядування. Після того, як реєстрацію буде завершено, треба звернутися до кримінальної поліції для відкриття кримінального провадження за фактом знищення або пошкодження майна, надалі експертами буде здійснено візуальні огляди пошкоджених об’єктів, - пояснив Тимошенко.

Нагадаємо, що максимальна сума компенсації за знищене внаслідок російської агресії житла не перевищуватиме вартості 150 кв. м за один об’єкт нерухомості. Вартість 1 кв. м площі рахуватимуть за методикою, яку розробить Кабінет міністрів.

Читайте також

1