Прохолодно, але без опадів: синоптики оновили прогноз на Великдень

Найхолодніше на свято буде на Лівобережжі України
Прохолодно, але без опадів: синоптики оновили прогноз на Великдень
Великдень
12 Квітня 2023, 15:30
читать на русском

Найближчими днями в Україні очікуються дощі, а на вихідних опади припиняться, проте на Лівобережжі похолоднішає.

Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича, передає "Метеопрог".

13 квітня майже по всій Україні дощитиме. Суха погода очікується лише у західних областях, а у східних та центральних областях опади будуть помірними.

Вітер очікується північно-західний, його швидкість становитиме 5-10 м/с. Температура повітря вночі +4…+9 °С, вдень +10…+15 °С, у південних областях місцями розігріє до +16…+18 °С.

У п'ятницю, 14 квітня дощі збережуться у східних областях, а на решті території країни без істотних опадів.

Вітер буде північний та північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря в нічний час коливатиметься в межах +4…+9 °С, вдень +12…+17 °С, на сході похолоднішає до +5…+10 °С.

"15-16 квітня погодні умови визначатиме гребінь антициклону з півночі. Суттєвих опадів не передбачається", - прогнозує синоптик.

За його даними, вітер буде переважно північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +3…+8 °С, вдень +11…+16 °С. На півночі Лівобережжя вночі 0…+5 °С, а вдень лише +8…+13 °С.

Про похолодання на Великдень попереджає й відомий синоптик Наталка Діденко. За її даними, 16 квітня в Україні вночі очікується +5...+9 градусів, а вдень лише +9...+12 градусів. Опади у цей день, за її прогнозом, можливі лише на заході України.

Нагадаємо, Митрополит Православної церкви України Епіфаній проведе службу на Великдень, який припадає на 16 квітня, в Свято-Михайлівському соборі Києва. Митрополит Епіфаній служитиме з 23:00.

Читайте також

1