Прокляте місце - у Польщі назвали ймовірні причини ДТП з українським автобусом

Автобус потрапив у ДТП, де два тижні тому сталася подібна аварія
Прокляте місце - у Польщі назвали ймовірні причини ДТП з українським автобусом
ДТП у Польщі Фото: PAP/Darek Delmanowicz
23 Березня 2021, 09:48
читать на русском

Польська прокуратура розслідує обставини ДТП з українським автобусом. Називають дві можливі причини аварії: несправність автобуса та неуважність водія.

Як повідомляє ТСН, водії автобусу, який прямував з Вроцлава у Чернівці, є родичами, це син та батько.

Син, якому 23 роки, знаходився за кермом – був тверезий. Він дивом вижив, адже найсильніший удар від зіткнення з відбійником припав на передню частину автобуса. Другий водій, його батько, у момент зіткнення відпочивав. Для нього ця подорож стала останньою. Коли приїхала швидка, чоловік ще був живий, його реанімували, але сталося найгірше, - розповіли журналісти.

Вцілілі у ДТП українці дали свідчення представникам прокуратури, але оскільки пасажири в момент аварії спали, нічого з'ясувати не вдалося.

Наразі у лікарнях перебуває п'ятеро постраждалих пасажирів автобуса.

Читайте також

Зазначається, що місце аварії багато хто в Польщі вже називає "проклятим".

Те, що сталося, нам здається неможливим. Адже саме на цьому місті два тижні тому трапилася така ж аварія, теж українського автобуса. Я хотіла б висловити співчуття родині загиблого. Це - трагедія, яку ми переживаємо разом з українцями. Після першої аварії ми перевірили цей відрізок автостради - всі знаки, розмітки, і дійшли до висновку, що там все правильно, - сказала воєвода Підкарпатського воєводства Ева Леніарт.

Місцева влада обіцяє, що вже на цьому тижні встановить додаткові попереджувальні знаки, які інформуватимуть водіїв про наближення до небезпечної дороги.


Нагадаємо, на автостраді А4 у Польщі в районі Підкарпатської губернії автобус, який перевозив громадян України, потрапив в аварію.

Автобус перекинувся на тому ж місці, де на початку березня у ДТП потрапив автобус сполученням Познань-Херсон.

1