Проросійський блогер Шарій та ексочільник поліції Вінниччини співпрацювали на користь росії

Їм інкриміновано державну зраду, вчинену за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111 КК України)
Проросійський блогер Шарій та ексочільник поліції Вінниччини співпрацювали на користь росії
Анатолій Шарій (фото: Facebook)
28 Липня 2023, 17:41
читать на русском

Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно українського блогера Анатолія Шарія та ексочільника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Слідством встановлено, що обвинувачені здійснювали підривну діяльність проти України на виконання завдань фсб рф.

З 2018 року колишній правоохоронець, перебуваючи в тимчасово окупованому Криму, співпрацював зі співробітником російської спецслужби.

Він надавав куратору інформацію про українських політиків, керівників підприємств паливно-енергетичної галузі, власників інтернет-ресурсів, які могли бути використані про України. Для цього користувався особистими зв’язками та відомостями з попередніх місць роботи.

Інший обвинувачений – керівник забороненої в Україні проросійської політичної партії та власник однойменного Youtube-каналу. Із 2019 року він фактично проживає на території Королівства Іспанія. Звідти організовує піар-акції проросійської спрямованості, створює й поширює політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту.

Екскерівник обласної поліції до співпраці з фсб рф залучив проросійського блогера. Той погодився на пропозицію виконувати завдання спецслужби.

Спільники створювали політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту.

Про виконану роботу обвинувачені звітували своєму куратору з фсб рф.

Нагадаємо, пропагандист Анатолій Шарій допомагав ФСБ Росії робити постановочні відео з допитів українських військовополонених, за що отримав нову підозру від СБУ.

Читайте також

1