Прост рецепти смакоти: готуємо салати з тунця

Салат з тунцем - дуже смачна, апетитна та швидка у приготуванні страва
Прост рецепти смакоти: готуємо салати з тунця
29 Травня 2023, 21:44
читать на русском

Є багато різних рецептів, але зазвичай салати з тунцем виходять легкими й одночасно досить поживними.

Салат з тунцем - рецепт

За цим рецептом салат виходить дуже смачним і корисним.

Інгредієнти:

  • консервований тунець - 1 банка;
  • огірки - 2-3 шт;
  • базилік - 5-10 листів;
  • листя салату - 200 г;
  • кунжут - 1/2 ч. л.

Для заправки салату використовують лимонний сік або оливкову олію.

Спосіб приготування:

Ретельно промийте під проточною водою салатні листя і огірки. Відкрийте баночку з тунцем та злийте зайву рідину або масло.

Наріжте огірки невеликими шматками, а листя салату порвіть руками і покладіть на приготоване блюдо для салату.

Зверху розкладіть огірки, а на них - шматочки тунця і базилік.

У кінці полийте салат лимонним соком або оливковою олією і посипте кунжутом.

Салат з тунцем і яйцем

Цей салат підійде як гарнір до основної страви в будні, так і на святковому столі буде виглядати оригінально.

Інгредієнти:

  • консервований тунець - 1 банка;
  • курячі яйця - 3 шт;
  • листя салату - 200 г;
  • помідори - 200 г;
  • червона цибуля - 1 шт;
  • чорний, червоний перець і сіль - до свого смаку.

Деякі для смаку додають ще петрушку, а заправляють зазвичай такий салат оливковою олією, але комусь більше до душі використовувати майонез.

Спосіб приготування:

Відкрийте банку з тунцем, злийте рідину, а рибу розділіть на шматочки.

Листя салату промийте під проточною водою.

Яйця відваріть, очистіть і наріжте великими часточками. Цибулю також очистіть і наріжте тонкими півкільцями.

У широкій мисці змішайте всі попередньо приготовані інгредієнти, крім яєць.

Посоліть салат і полийте оливковою олією (або ж заправте майонезом). Знову все акуратно перемішайте.

Перед подачею салату на стіл додайте зверху часточки яєць і поперчіть. Якщо вирішите додавати петрушку, то найкраще робити це також перед подачею.

Салат з тунцем і овочами

Такий салат виходить дуже яскравим і незвичайним на смак.

Інгредієнти:

  • консервований тунець - 1 банка;
  • листя салату - 200 г;
  • кукурудза - 1 банка;
  • помідори чері - 3 шт;
  • огірки - 1 шт;
  • оливки - 150 г;
  • червона цибуля - 1/2 шт;
  • сіль, спеції і приправи - до свого смаку.

Для заправки такого салату використовують оливкову олію і бальзамічний оцет.

Спосіб приготування:

Відкрийте банку з тунцем, злийте рідину, а рибу розділіть на шматочки.

Також дістаньте з банки кукурудзу і оливки, які краще брати без кісточок.

Листя салату промийте і порвіть руками.

Цибулю наріжте тонкими півкільцями, огірок - невеликими шматочками, а помідори чері - часточками.

Для заправки салату змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет і сіль зі спеціями. Всі інгредієнти помістіть у велику миску, заправте і акуратно перемішайте.

Читайте також