Заступника Єрмака Ростислава Шурму визнали невинним у корупції
Є багато різних рецептів, але зазвичай салати з тунцем виходять легкими й одночасно досить поживними.
Салат з тунцем - рецепт
За цим рецептом салат виходить дуже смачним і корисним.
Інгредієнти:
- консервований тунець - 1 банка;
- огірки - 2-3 шт;
- базилік - 5-10 листів;
- листя салату - 200 г;
- кунжут - 1/2 ч. л.
Для заправки салату використовують лимонний сік або оливкову олію.
Спосіб приготування:
Ретельно промийте під проточною водою салатні листя і огірки. Відкрийте баночку з тунцем та злийте зайву рідину або масло.
Наріжте огірки невеликими шматками, а листя салату порвіть руками і покладіть на приготоване блюдо для салату.
Зверху розкладіть огірки, а на них - шматочки тунця і базилік.
У кінці полийте салат лимонним соком або оливковою олією і посипте кунжутом.
Салат з тунцем і яйцем
Цей салат підійде як гарнір до основної страви в будні, так і на святковому столі буде виглядати оригінально.
Інгредієнти:
- консервований тунець - 1 банка;
- курячі яйця - 3 шт;
- листя салату - 200 г;
- помідори - 200 г;
- червона цибуля - 1 шт;
- чорний, червоний перець і сіль - до свого смаку.
Деякі для смаку додають ще петрушку, а заправляють зазвичай такий салат оливковою олією, але комусь більше до душі використовувати майонез.
Спосіб приготування:
Відкрийте банку з тунцем, злийте рідину, а рибу розділіть на шматочки.
Листя салату промийте під проточною водою.
Яйця відваріть, очистіть і наріжте великими часточками. Цибулю також очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
У широкій мисці змішайте всі попередньо приготовані інгредієнти, крім яєць.
Посоліть салат і полийте оливковою олією (або ж заправте майонезом). Знову все акуратно перемішайте.
Перед подачею салату на стіл додайте зверху часточки яєць і поперчіть. Якщо вирішите додавати петрушку, то найкраще робити це також перед подачею.
Салат з тунцем і овочами
Такий салат виходить дуже яскравим і незвичайним на смак.
Інгредієнти:
- консервований тунець - 1 банка;
- листя салату - 200 г;
- кукурудза - 1 банка;
- помідори чері - 3 шт;
- огірки - 1 шт;
- оливки - 150 г;
- червона цибуля - 1/2 шт;
- сіль, спеції і приправи - до свого смаку.
Для заправки такого салату використовують оливкову олію і бальзамічний оцет.
Спосіб приготування:
Відкрийте банку з тунцем, злийте рідину, а рибу розділіть на шматочки.
Також дістаньте з банки кукурудзу і оливки, які краще брати без кісточок.
Листя салату промийте і порвіть руками.
Цибулю наріжте тонкими півкільцями, огірок - невеликими шматочками, а помідори чері - часточками.
Для заправки салату змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет і сіль зі спеціями. Всі інгредієнти помістіть у велику миску, заправте і акуратно перемішайте.
Читайте також