Проста смакота: рецепт італійського тірамісу

Для приготування оригінального тірамісу використовують каву
Проста смакота: рецепт італійського тірамісу
28 Січня 2023, 20:52
читать на русском

Тірамісу з маскарпоне - саме такий повітряний десерт люблять у всьому світі. Ніжний смак вершків надає м'якість, а бельгійський шоколад пікантності.

В Італії не використовують какао для тірамісу, його готують саме з бельгійським шоколадом.

Рецепт тірамісу

Інгредієнти:

  • Цукор - 9 столових ложок
  • Кава натуральна
  • Маскарпоне - 500 гр
  • Печиво савоярді - 400 гр
  • Вершки 20% - 150 мл
  • Какао
  • Чорний шоколад

Яйця повинні бути добре охолодженими, щоб тірамісу вийшло повітряним. Жовтки відокремити від білків та збити 5-9 хвилин білки з 1 столовою ложкою цукру до густої піни. Жовтки збити з цукром та акуратно вводимо білки в жовтки. Обов'язково це робити силіконовою лопаткою.

Вершки змішати з маскарпоне та цукром до однорідного стану. Змішуємо жовтки, білки і маскарпоне, та перемішуємо силіконовою лопаткою.

Заварити каву, можна з цукром. З кожного боку по 1 секунді обмокнути печиво на тірамісу та викладаємо в красиву форму. Також в каву можна додати трохи коньяку або лікеру.

Рясно змащуємо кремом, трохи посипати какао і так продовжуємо, поки не закінчиться печиво на тірамісу.

Можна зробити тірамісу порційно, в піалках або келихах.

Натуральний чорний шоколад потерти на красивій тертці та посипати тірамісу.

Відправити тірамісу в холодильник мінімум на 90 хвилин.

Читайте також

1