Де в Києві можна буде освятити паску на Великдень: перелік церков ПЦУ
Тірамісу з маскарпоне - саме такий повітряний десерт люблять у всьому світі. Ніжний смак вершків надає м'якість, а бельгійський шоколад пікантності.
В Італії не використовують какао для тірамісу, його готують саме з бельгійським шоколадом.
Рецепт тірамісу
Інгредієнти:
- Цукор - 9 столових ложок
- Кава натуральна
- Маскарпоне - 500 гр
- Печиво савоярді - 400 гр
- Вершки 20% - 150 мл
- Какао
- Чорний шоколад
Яйця повинні бути добре охолодженими, щоб тірамісу вийшло повітряним. Жовтки відокремити від білків та збити 5-9 хвилин білки з 1 столовою ложкою цукру до густої піни. Жовтки збити з цукром та акуратно вводимо білки в жовтки. Обов'язково це робити силіконовою лопаткою.
Вершки змішати з маскарпоне та цукром до однорідного стану. Змішуємо жовтки, білки і маскарпоне, та перемішуємо силіконовою лопаткою.
Заварити каву, можна з цукром. З кожного боку по 1 секунді обмокнути печиво на тірамісу та викладаємо в красиву форму. Також в каву можна додати трохи коньяку або лікеру.
Рясно змащуємо кремом, трохи посипати какао і так продовжуємо, поки не закінчиться печиво на тірамісу.
Можна зробити тірамісу порційно, в піалках або келихах.
Натуральний чорний шоколад потерти на красивій тертці та посипати тірамісу.
Відправити тірамісу в холодильник мінімум на 90 хвилин.
Читайте також