Прості рецепти до посту: вінегрет з авокадо

Класичний салат у поєднанні з новим інгредієнтом - це смачно і незвично
Прості рецепти до посту: вінегрет з авокадо
26 Березня 2024, 22:51
читать на русском

Вінегрет — збалансований та смачний салат, яким чудово смакувати в піст. Існує багато його рецептів, однак доповнити його можна авокадо, що точно здивує ваші смакові рецептори.

Авокадо для цього салату треба обрати стигле. Воно повинне бути м’яким, а хвостик має легко відділятися. Рецептом вінегрету з авокадо поділився український кулінар Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

  • буряк — 1 шт;
  • морква — 1 шт;
  • лісові горіхи — 100 г;
  • авокадо — 1 шт;
  • соняшникова олія — 2-3 ст. л.;
  • бальзамічний оцет — 1-2 ст. л.;
  • гірчиця в зернах — 1 ч. л.;
  • сіль, перець — на свій смак.

Спосіб приготування:

Ретельно миємо буряк і моркву. Загортаємо їх у фольгу і випікаємо при температурі 180 градусів 60-90 хвилин. Врахуйте, що морква готується швидше.

Коли овочі повністю охолонуть, очищуємо їх. Після цього нарізаємо на кубики невеликого розміру.

Нарізаємо авокадо на кубики такого ж розміру, як решта овочів. Додаємо горіхи.

Заправляємо салат бальзамічним оцтом, гірчицею та соняшниковою олією. Додаємо сіль та перець і перемішуємо.

Читайте також

1