Прості рецепти смакоти: фаршировані курячі стегна

Страва відмінно пасуватиме до святкового столу
Прості рецепти смакоти: фаршировані курячі стегна
10 Квітня 2024, 22:51
читать на русском

Найсмачніші фаршировані курячі стегенця! Всі секрети та тонкощі приготування запечених курячих ніжок з грибами та солодким перцем. Відмінна страва на святковий стіл, краще за будь-які рулети!

Дізнаймось, як правильно зафарширувати курячі стегенця і як зробити найсмачнішу начинку.

Інгредієнти на 3 порції:

  • Курячий окіст - 3 шт
  • Перець солодкий червоний - 1 шт
  • Печериці (шампіньйони) - 5 шт
  • Цибуля ріпчаста -1 шт
  • Горіх мускатний - 0.5 ч. л.
  • Сіль до свого смаку
  • Перець чорний мелений до свого смаку
  • Олія соняшникова - 1 ст. л.
  • Кетчуп -1 ст. л.

Дрібно нарізану цибулю та гриби обсмажте до готовності.

Акуратно знімаємо шкіру з кожного стегенця. Вона має бути як панчоха. Шкіру знімаємо не до кінця, до хряща. Ніжку хряща треба перерубати. У вас повинен вийти мішечок.

З ніжок знімаємо м'ясо та будь-яким зручним способом робимо фарш. Не намагайтеся зняти прямо все м'ясо з кісток, з цих кісточок потім можна зробити суп або бульйон.

До фаршу додаємо обсмажені гриби з цибулею, а також нарізаний дрібними шматочками солодкий перець. Солимо і перчимо на смак. Обов'язково додайте мускатний горіх, ця спеція чудово підходить до м'яса. Все це ретельно перемішуємо.

Наповнюємо фаршем мішечки зі шкіри аж до верху. Закриваємо шкірою з усіх боків, як конверт.

Укладаємо на деко з пергаментом. Заздалегідь розігріваємо духовку.

1 ст.л кетчупу змішайте з 1 ст. л рослинної олії та змастіть поверхню стегенця.  Фарш, що залишився, можна викласти в силіконову форму або просто котлетками. Запікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Фаршировані курячі стегенця готові. Даємо трохи охолонути. Нарізаємо та подаємо до столу!

Читайте також