Найсмачніші фаршировані курячі стегенця! Всі секрети та тонкощі приготування запечених курячих ніжок з грибами та солодким перцем. Відмінна страва на святковий стіл, краще за будь-які рулети!
Дізнаймось, як правильно зафарширувати курячі стегенця і як зробити найсмачнішу начинку.
Інгредієнти на 3 порції:
- Курячий окіст - 3 шт
- Перець солодкий червоний - 1 шт
- Печериці (шампіньйони) - 5 шт
- Цибуля ріпчаста -1 шт
- Горіх мускатний - 0.5 ч. л.
- Сіль до свого смаку
- Перець чорний мелений до свого смаку
- Олія соняшникова - 1 ст. л.
- Кетчуп -1 ст. л.
Дрібно нарізану цибулю та гриби обсмажте до готовності.
Акуратно знімаємо шкіру з кожного стегенця. Вона має бути як панчоха. Шкіру знімаємо не до кінця, до хряща. Ніжку хряща треба перерубати. У вас повинен вийти мішечок.
З ніжок знімаємо м'ясо та будь-яким зручним способом робимо фарш. Не намагайтеся зняти прямо все м'ясо з кісток, з цих кісточок потім можна зробити суп або бульйон.
До фаршу додаємо обсмажені гриби з цибулею, а також нарізаний дрібними шматочками солодкий перець. Солимо і перчимо на смак. Обов'язково додайте мускатний горіх, ця спеція чудово підходить до м'яса. Все це ретельно перемішуємо.
Наповнюємо фаршем мішечки зі шкіри аж до верху. Закриваємо шкірою з усіх боків, як конверт.
Укладаємо на деко з пергаментом. Заздалегідь розігріваємо духовку.
1 ст.л кетчупу змішайте з 1 ст. л рослинної олії та змастіть поверхню стегенця. Фарш, що залишився, можна викласти в силіконову форму або просто котлетками. Запікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.
Фаршировані курячі стегенця готові. Даємо трохи охолонути. Нарізаємо та подаємо до столу!
Читайте також