Прості рецепти смакоти: готуємо картопляні голубці

Грибний соус додає цій страві особливого смаку
Прості рецепти смакоти: готуємо картопляні голубці
21 Квітня 2023, 22:44
читать на русском

Картопляні голубці - давня страва, до сьогодні популярна на кухнях багатьох господинь. В деяких регіонах України голубці з картоплею входять до дванадцяти різдвяних страв. Ідеально пасують до посту, а якщо ви хочете зробити смак страви делікатнішим – додайте у начинку попередньо відварені та підсмажені білі гриби або подавайте голубці з картоплею политими грибним соусом.

Інгредієнти:

  •  1 головка капусти
  •  800 г картоплі
  •  2 ст. л. манної крупи
  •  2 яйця
  •  1 ст. л. оцту
  •  овочевий бульйон
  •  сіль, перець

Вирізати з капустини качан, акуратно розібрати її на листки. Закип’ятити у великій каструлі підсолену воду, додати оцет і відварити капусту протягом 5 хв.

Картоплю натерти на тертці або в комбайні. Якщо трете вручну – злийте сік, якщо у соковижималці – сік відійде окремо і можна додати ложку чи дві, аби картопля не була надто суха.

Додати манку і яйця, посолити, поперчити і ретельно вимішати.

Підготувати листки, зрізавши потовщення біля основи. Викладати начинку у листок і акуратно загортати, як звично для голубців.

Листки, що залишились, застелити на дно каструлі. Тісненько викласти голубці, влити пів склянки овочевого бульйону.

Поставити на годину в розігріту до 180 градусів духовку.

Подавати зі сметаною або з грибною підливою.

Читайте також