Не забудьте виключити світло: на планеті настає Година Землі

Традиційна українська кухня знаменита не лише пампушками й борщем, але й запашними картопляними зразами з грибами. Якщо колись цю колоритну страву готували переважно на Поліссі, нині вона популярна в усьому світі. Тож якщо плануєте поїсти з апетитом, рум’яні картопляники з грибною начинкою — це прекрасний варіант!
Секрет ідеальної начинки — в гармонійному поєднанні грибного фаршу з цибулею, часником та класичними українськими спеціями.
Перед обсмажуванням зрази панірують у борошні або сухарях. Це допомагає зберегти страву соковитою всередині та домогтися красивої золотистої скоринки зовні. Довго тримати зрази на вогні не варто, адже майже всі інгредієнти в них уже готові.
Зрази з грибами чудово поєднуються зі сметаною, петрушкою та кропом. Зелень можна додати до начинки, а сметаною — полити вже готові картопляники.
Інгредієнти:
- Шампіньйони різані - 400 г
- Цибуля - 2 шт.
- Картопляне пюре - 1 кг
- Борошно пшеничне - 1 ст.
- Рослинна олія для смаження
- Яйця - 1 шт.
- Сіль, перець - до свого смаку
Цибулю дрібно нарізаємо та підсмажуємо на олії до золотистого кольору. До цибулі додаємо шампіньйони, солимо, перчимо, смажимо до готовності. Начинка готова.
Тепер займемося тістом. У підсоленій воді відварюємо картоплю, розминаємо до стану пюре. Додаємо яйце, борошно, перець та перемішуємо інгредієнти. Тісто необхідно ретельно вимішати, щоб воно було придатним для ліплення.
З картопляного тіста й грибної начинки формуємо зрази. Паніруємо в сухарях. Викладаємо на розігріту сковороду та обсмажуємо в олії на повільному вогні — по п’ять хвилин з обох боків.
Читайте також