Рецепти ситного обіду: картопляні зрази з грибами

Ця страва легка в приготуванні, ситна й надзвичайно смачна
Рецепти ситного обіду: картопляні зрази з грибами
21 Лютого 2023, 22:54
читать на русском

Традиційна українська кухня знаменита не лише пампушками й борщем, але й запашними картопляними зразами з грибами. Якщо колись цю колоритну страву готували переважно на Поліссі, нині вона популярна в усьому світі.  Тож якщо плануєте поїсти з апетитом, рум’яні картопляники з грибною начинкою — це прекрасний варіант!

Секрет ідеальної начинки — в гармонійному поєднанні грибного фаршу з цибулею, часником та класичними українськими спеціями.

Перед обсмажуванням зрази панірують у борошні або сухарях. Це допомагає зберегти страву соковитою всередині та домогтися красивої золотистої скоринки зовні. Довго тримати зрази на вогні не варто, адже майже всі інгредієнти в них уже готові.

Зрази з грибами чудово поєднуються зі сметаною, петрушкою та кропом. Зелень можна додати до начинки, а сметаною — полити вже готові картопляники.

Інгредієнти:

  • Шампіньйони різані - 400 г
  • Цибуля - 2 шт.
  • Картопляне пюре  - 1 кг
  • Борошно пшеничне - 1 ст.
  • Рослинна олія  для смаження
  • Яйця - 1 шт.
  • Сіль, перець  - до свого смаку

Цибулю дрібно нарізаємо та підсмажуємо на олії до золотистого кольору. До цибулі додаємо шампіньйони, солимо, перчимо, смажимо до готовності. Начинка готова.

Тепер займемося тістом. У підсоленій воді відварюємо картоплю, розминаємо до стану пюре. Додаємо яйце, борошно, перець та перемішуємо інгредієнти. Тісто необхідно ретельно вимішати, щоб воно було придатним для ліплення.

З картопляного тіста й грибної начинки формуємо зрази. Паніруємо в сухарях. Викладаємо на розігріту сковороду та обсмажуємо в олії на повільному вогні — по п’ять хвилин з обох боків.

Читайте також

1