Найгучніші земельні справи в Україні: хто і скільки чорнозему вкрав у держави (інфографіка)
Рання картопля має дуже ніжний смак. Вона дуже швидко готується і вбирає в себе смак інших інгредієнтів. Молоду картоплю можна варити, смажити, запікати в шкірці, готувати в соусі і з овочами, а також подавати як гарнір до м'яса. А ось пюре з молодої картоплі готувати не варто.
Молода картопля з часником і зеленню
Інгредієнти:
- Молода картопля - 900 г.
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики.
- Вершки 20% - 180 мл.
- Кріп - 0,5 пучка.
Картоплю промити і злегка зішкребти шкірку жорсткою губкою. Великі бульби розрізати навпіл. Викласти картоплю в каструлю, залити холодною водою і посолити. Довести до кипіння і варити ще 15-20 хвилин.
Сковороду з оливковою олією поставити на середній вогонь. Обсмажити дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додати подрібнений часник і обсмажувати ще кілька хвилин. Влити вершки і посолити овочі до свого смаку. Довести соус до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і тушкувати кілька хвилин. Додати рубаний кріп і прибрати з вогню. Полити соусом варену картоплю і подавати до столу.
Запечена молода картопля в духовці
Інгредієнти:
- Молода картопля - 700 г.
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Паприка - 1 ч. л.
- Сіль до свого смаку.
- Мелений чорний перець до свого смаку.
Картоплю добре промити, викласти в каструлю з водою і варити на середньому вогні 10 хвилин після закипання. Відкинути на друшляк. Викласти картоплю на деко і злегка розчавити кожну бульбу товкачем. Полити оливковою олією, посипати сіллю і спеціями. Запікати 20 хвилин при 200 °C.
Запіканка з молодої картоплі з беконом
Інгредієнти:
- Молода картопля - 650 г.
- Оливкова олія - 1 ч. л.
- Цибуля - 2 шт.
- Копчений бекон - 200 г.
- Яйця - 4 шт.
- Молоко - 300 г.
- Жирні вершки - 150 г.
- Сир твердий - 100 г.
- Кілька гілочок руколи.
- Сіль, перець до свого смаку.
Картоплю промити, викласти в каструлю з водою і відварити до напівготовності (приблизно 12 хвилин). У сковороді з оливковою олією обсмажити дрібно нарізану цибулю і рубаний бекон. Збити міксером збийте яйця, молоко, вершки, сіль і перець до однорідної консистенції.
Картоплю нарізати тонкими колами і викласти у форму для запікання. Зверху викласти бекон з цибулею. Полити яєчною сумішшю і посипати тертим сиром. Випікати при температурі 180 °C 25-30 хвилин. Перед подачею запіканку прикрасити руколою.
Читайте також