Прості рецепти смакоти: готуємо окрошку

Окрошка - унікальний суп, який дуже дивує незнайомих з цією стравою іноземців. Готується ця страва з усього, що є в холодильнику влітку.
Прості рецепти смакоти: готуємо окрошку
7 Червня 2023, 21:57
читать на русском

Окрошка на кефірі

Інгредієнти:

  • Кефір - 1 л.
  • Вода - 2 л.
  • Картопля - 4 шт.
  • Ковбаса варена - 500 г.
  • Яйця - 4 шт.
  • Редис - 150 г.
  • Огірки - 2 шт.
  • Петрушка і кріп - пучок.
  • Гірчиця - 1-2 ст. ложки
  • Сіль, оцет - до свого смаку.

Яйця і картоплю відварити до готовності і остудити. Картоплю, яйця, ковбасу, редиску і огірки нарізати кубиками. Порубати ножем зелень. Ретельно і акуратно змішати всі інгредієнти. Залити окрошку водою і кефіром, за бажанням додати гірчицю і оцет. Посолити. Залишити окрошку в холодильнику на 2 години перед подачею.

Окрошка з куркою на квасі

Інгредієнти:

  • Квас хлібний - 1 л.
  • Сметана - 2-3 ст. л.
  • Куряче філе - 200 г.
  • Свіжий огірок - 1 шт.
  • Редис - 5-6 шт.
  • Кріп, петрушка зелена цибуля - пучок
  • Сіль до свого смаку.

Куряче філе і яйця відварити і остудити, курку і яєчні білки нарізати кубиком. Нарізати великим кубиком огірки і дрібнимо редиску. Дрібно порубати ножем зелень. Жовтки розтерти з зеленню і сіллю. Змішати всі інгредієнти, додати квас і поставити в холодильник на 2 години. Сметану додати перед самою подачею.

Окрошка на мінералці з яловичиною

Інгредієнти:

  • Яловичина - 700 г.
  • Картопля - 3-4 шт.
  • Яйця - 3-4 шт.
  • Огірок - 4 шт.
  • Редис - 500 г.
  • Кефір - 1 л.
  • Мінеральна вода-1 л
  • Зелень, зелена цибуля до свого смаку.

Відварити до готовності картоплю і яйця, очистити. Яловичину відварити на маленькому вогні, знімаючи піну. Нарізати кубиком яйця, картоплю, яловичину, огірки, редис. Подрібнити зелень. Все перемішати, заправити сіллю і перцем. Залити кефіром і мінералкою, і поставити в холодильник.

Читайте також