Прості рецепти смакоти: готуємо салати з пекінської капусти

Пекінська капуста ідеальна для легких дієтичних страв
Прості рецепти смакоти: готуємо салати з пекінської капусти
27 Січня 2024, 21:55
читать на русском

Пекінська капуста – чудова складова для салатів, до того ж дуже корисна. Вона дуже добре поєднується з усіма салатними інгредієнтами та навіть із фруктами внаслідок свого нейтрального смаку.

Салат з пекінською капустою і лососем

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська - 0,5 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Лосось (малосольний, підкопчений) - 200 г
  • Сік гранатовий свіжовичавлений - 4 ст. л.
  • Олія рослинна - 1 ст. л.
  • Перець чорний - до свого смаку
  • Кунжут - 1 ст. л.

Нашаткувати капусту. Моркву очистити й натерти на великій тертці. Рибу порізати невеликими шматочками.

Приготування заправки. Змішати гранатовий сік та олію, поперчити до свого смаку. Робити заправку добре в маленькій баночці, щоб закрити кришкою й добре струснути для однорідності суміші.

Заправити салат і відразу подавати. Під час подачі можна посипати кунжутом.

Салат із пекінської капусти та апельсинів

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста - 200 г
  • Апельсини - 1 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Огірки - 1 шт.
  • Кріп - до свого смаку
  • Майонез - 4 ст. л.

Нарізати пекінську капусту. Огірок порізати кубиками. У просторій чаші з'єднати нарізану пекінську капусту й огірки.

Апельсин розрізати навпіл, а потім на шматочки. Відокремити м'якуш від шкірки і нарізати на невеликі шматочки. Додати апельсин у салат.

Яйця відварити, порізати на шматочки. Кріп дрібно нарізати. Додати яйця і кріп у салат.

Заправити салат майонезом і добре перемішати. Готовий салат трохи охолодити в холодильнику. Перекладіть у салатник і можна подавати до столу.

Салат пекінської капусти й тунцем

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста - 200 г
  • Помідори чері - 150 г
  • Моцарела - 80 г
  • Авокадо - 1 шт.
  • Цибуля-шалот - 0,5 шт.
  • Тунець консервований - 100 г
  • Зелень - до свого смаку

Пекінську капусту нарізати тонкими смужками. Моцарелу порізати невеликими кубиками, а цибулю – тонкими півкільцями або кільцями. Відправити їх до капусти.

Помідори обсушити паперовими серветками, половину із них розрізати навпіл, решту залишити цілими. Додати томати в салатницю.

Авокадо подрібнити до кубиків невеликого розміру. Додати їх до всіх компонентів.

Консервований тунець розім’яти виделкою на шматочки й додати в салат.

Зелень дрібно нарубати й додати в салатницю. Посолити та поперчити до свого смаку.

Перед подачею салат добре перемішати. За необхідності досолити. Заправити його рослинною або оливковою олією (якщо тунець був в олії, то готовий салат не заправляти).

Читайте також

1