Прості рецепти смакоти: готуємо соус гуамоколе

Ця смачна і проста у приготуванні закуска сподобається прихильникам здорового харчування
Прості рецепти смакоти: готуємо соус гуамоколе
15 Березня 2024, 21:52
читать на русском

Гуакамоле – неймовірно смачний мексиканський соус. Він завоював популярність у всьому світі, і в останні роки мода на нього прийшла і в Україну. І це не дивно, адже готувати його просто й потрібна мінімальна кількість інгредієнтів: стигле авокадо, лимонний або лаймовий сік та сіль. За бажанням можна додати ще пекучий перець чилі, часник, червону цибулю, томати та зелень до смаку. Експериментуйте, аби знайти своє ідеальне співвідношення інгредієнтів.

Традиційно, гуакамоле подають з чипсами начос, але можна викладати на брускети, тако, тортилью, лаваш чи заправляти спагеті, равіолі, овочеві салати, а ще додавати в гамбургери чи хот-доги.

Інгредієнти:

  • авокадо стигле - 2 шт.
  • помідор стиглий - 1 шт.
  • сік невеликого лайма
  • цибуля шалот (підійде й проста ріпчаста) - 25 г
  • зелень петрушки чи кінзи - кілька гілочок
  • перець чілі (невеликий) - 1 шт.
  • сіль, чорний мелений перець - до свого смаку

Дуже важливо, щоб авокадо було стиглим, м’яким. Тільки в такому випадку страва буде смачною і "правильної" консистенції. Якщо все ж таки придбали авокадо нестигле, то загорніть його в папір і залишіть на кілька днів при кімнатній температурі, щоб воно дозріло. За бажанням, смак гуакамоле можна урізноманітнити додатковими інгредієнтами. Це можуть бути помідори, гострий і/чи солодкий перець, цибуля, зелень і інше.

Перець чілі очистити від насіння і дрібно посікти ножем. Цибулю почистити і порізати маленькими кубиками. Зелень петрушки посікти ножем.

Помідор опустити на кілька секунд в киплячу воду, облити холодною водою, зняти шкірку, очистити від насіннєвої камери і нарізати маленькими кубиками.

Авокадо поздовжньо розрізати навпіл, вийняти кісточку, очистити від шкірки, нарізати шматками. Трохи полити соком лайма, щоб м`якуш авокадо не потемнів, і розім’яти виделкою або подрібнити в блендері.

До авокадо додати підготовлені інгредієнти: помідор, перець чілі, петрушку, цибулю, все перемішати. Посолити, поперчити, додати сік лайма до свого смаку. Закуска Гуакамоле готова.

Читайте також

1