Прості рецепти смакоти: готуємо страви з шампіньйонів

Із печериць можна приготувати салати, жульєн, шампіньйони можна фарширувати, або ж просто посмажити з м`ясом на сковороді
Прості рецепти смакоти: готуємо страви з шампіньйонів
Печериці, гриби
30 Березня 2023, 21:21
читать на русском

Печериці – доступні та дуже смачні гриби. Є багато хороших рецептів з шампіньйонами – грибний гуляш та суп, картопляні зрази з грибами та тушкованою капустою, каша гречана зі смаженими шампіньйонами, мариновані шампіньйони або жульєн з куркою та печерицями, овочеві рагу та італійські пасти. Неймовірна смачна запіканка з шампіньйонами та овочами у мультиварці. Справжній делікатес – піца з шампіньйонами, помідорами та сиром.

Як правильно приготувати шампіньйони

По-перше, печериці треба ретельно мити, але шкірку знімати не потрібно. По-друге, не важливо чи готуєте ви шампіньйони з сиром або куркою, печериці в мікрохвильовці або на сковороді, ці гриби краще недоготувати ніж надміру приготувати, інакше вони втратять свій аромат та смак. Дуже соковиті страви з печериць на грилі. Треба тільки трохи промаринувати свіжі гриби.

Як засмажити шампіньйони на сковороді

Можна посмажити печериці в клярі. Зовсім легко приготувати шампіньйони на сковороді – просто підсмажити в олії з цибулею. Страви з шампіньйонами вишукані на смак, прості в приготуванні, до того ж печериці можуть замінювати для нашого організму м’ясо. Рецепти страв з печериць мають невелику калорійність. Крім того, гриби дозволено їсти в піст. Печериці дуже смачні з різними білими соусами, це можуть бути тушковані печериці у вершках, запечені шампіньйони в духовці з броколі та соєвим соусом.

Як зробити фаршировані шампіньйони

У промитих і очищених грибів слід вирізати ніжки. Залишити капелюшки з глибоким отвором всередині для наповнення. Начинку можна приготувати з підсмажених решти ніжок, шинки, солодкого перцю та цибулі. Зверху посипати гриби з начинкою подрібненим сиром та відправити у духовку.

Як приготувати шампіньйони з м’ясом

Вишукана страва для гурманів – курка, смажена з шампіньйонами. Спочатку потрібно гарненько підсмажити куряче філе, згодом додати нарізану цибулю та порізані пластинками печериці. Тушкувати разом, підливаючи воду. М’ясна печеня з шампіньйонами та картоплею – апетитна та поживна страва на святковий стіл. Основою густого крем-супу з шампіньйонами може бути заздалегідь зварений овочевий або м’ясний бульйон.

Як приготувати салати з шампіньйонами

Перевага печериць у тому, що їх можна їсти сирими, але з будь-якою салатною заправкою. Рецепти салатів з печерицями найрізноманітніші: з сирими або обсмаженими шампіньйонами, холодні або гарячі, м’ясні та навіть фруктові. Чудово поєднуються компоненти: сир, куряче філе, яйце, свіжі шампіньйони та волоські горіхи.

Читайте також

1