Прості рецепти смакоти: картопляний салат з беконом та сметаною

Картопляний салат можна подавати до столу як самостійну страву чи гарнір до м’яса або риби
Прості рецепти смакоти: картопляний салат з беконом та сметаною
18 Квітня 2024, 22:54
читать на русском

Коли наступного разу візьмете до рук картоплю, згадайте, що вона годиться не лише для традиційних страв. Приготуйте з неї пікантний і ситний салат із хрумкими скибочками підсмаженого бекону.

Картопляний салат можна подавати до столу як самостійну страву чи гарнір до м’яса або риби. Його збалансований смак з пікантною лимонною ноткою стане для вас справжнім відкриттям!

Інгредієнти

  • Картопля  -  700 г
  • Сметана - 4 ст. л.
  • Бекон - 6 слайсів
  • Олія оливкова  - 6 ст. л.
  • Лимонний сік  -  2 ст. л.
  • Цедра лимона - 1 ст. л.
  • Зелена цибуля - пучок
  • Морська сіль - до свого смаку
  • Перець - до свого смаку

Чистимо та миємо картоплю, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою та відварюємо до готовності.

Доки вариться картопля, приготуємо заправку. У глибокій мисці змішуємо оливкову олію з лимонним соком. Щойно картопля буде готова, зливаємо воду. Перекладаємо картоплю у тарілку та додаємо заправку. Посипаємо морською сіллю та чорним меленим перцем.

Сковорідку з товстим дном ставимо на вогонь, виливаємо невелику кількість оливкової олії, викладаємо бекон. Смажимо на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку. Викладаємо готовий бекон на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

До картоплі додаємо сметану, зелену цибулю, цедру лимона. Зверху викладаємо бекон та подаємо страву до столу.

Салат краще смакувати теплим, адже так він віддає максимум смаку та аромату. Смачного!

Читайте також