Прості рецепти смакоти: літній салат з перцем і баклажанами

Салат є малокалорійним та надзвичайно смачним
Прості рецепти смакоти: літній салат з перцем і баклажанами
28 Липня 2023, 21:49
читать на русском

У пошуках легкої та вітамінної закуски зверніть увагу на салат із баклажаном та солодким перцем.

Інгредієнти:

  • Баклажани  - 4 шт.
  • Солодкий перець - 2 шт.
  • Цибуля червона - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Помідори чері  - 4 шт.
  • Масло вершкове  - 30 г
  • Петрушка - пучок
  • Кінза - пучок
  • Оливкова олія  - 4 ст. л.
  • Бальзамічний оцет - 2 ст. л.
  • Сіль  до свого смаку
  • Перець до свого смаку

Миємо баклажани, нарізаємо колечками 1 см завтовшки. Викладаємо у глибоку миску та заливаємо солоною водою (1 ст. л. солі на 1 л води). Залишаємо на 30 хвилин, щоб прибрати гіркий присмак овочів. Миємо та чистимо солодкий перець, розрізаємо навпіл. Деко змащуємо вершковим маслом, викладаємо овочі, солимо, перчимо. Ставимо у розігріту духовку та запікаємо 15–20 хвилин до м’якості.

Виймаємо овочі з духовки, з перцю знімаємо шкірку, нарізаємо невеликими шматочками. До перцю додаємо нарізані баклажани, червону цибулю, зелень. Інгредієнти злегка перемішуємо.

В окремій мисці змішуємо бальзамічний оцет, оливкову олію та подрібнений часник. Виливаємо заправку до овочів. Салат викладаємо на тарілку та прикрашаємо помідорами чері.

Смакувати салатом краще одразу, щоб відчути неперевершений смак запечених овочів та ароматної зелені.

Читайте також

1