Прості рецепти смакоти: оригінальні сендвічі до сніданку

Перекус у вигляді сендвіча має шалену популярність у всьому світі
Прості рецепти смакоти: оригінальні сендвічі до сніданку
сендвіч
8 Серпня 2023, 21:53
читать на русском

Сендвіч став популярним ще у XVIII столітті, коли лондонський міністр Джон Монтегю з роду Сандвічів вперше спробував цей бутерброд. Граф Монтегю був завзятим картярем і під час однієї з ігор ніяк не міг відлучитися на перекус. Тоді він звелів слугам приготувати швидкий обід: обсмажити шматок м’яса, нарізати сир та покласти начинку між двома шматочками хліба. З того часу сандвіч полюбився багатьом. І до сьогодні вважається ідеально швидким і легким варіантом сніданку чи обіднього перекусу, який зручно взяти із собою на роботу чи покласти дитині до школи.

Сендвіч з беконом, сиром та яйцем

Апетитний підсмажений бекон, яйце і ніжний сир створюють чудовий тандем, який додасть зранку енергії та бадьорості.

Інгредієнти

  • Білий хліб - 2 шматки
  • Яйце - 1 шт.
  • Сир твердий - 30 г
  • Бекон - 30 г
  • Майонез  - 1 ст. л.
  • Масло вершкове - 10 г
  • Помідор - 1 шт.
  • Листя салату  - 2 шт.

Ріжемо бекон тонкими смужками, підсмажуємо до золотистої скоринки. Підігріваємо хліб на сковорідці чи в тостері. Один шматочок змащуємо майонезом, на інший викладаємо сир, нарізаний кружечками помідор, бекон та листя салату.

На вершковому маслі смажимо яйце. Бажано, щоб жовток був напівтвердим: така консистенція дозволить викласти яйце на сандвіч, але при цьому злегка рідкий жовток виступить як додатковий соус.

Викладаємо яйце на салат, накриваємо другим шматочком хліба та подаємо до столу.

Сендвіч з тунцем та сиром

Для смачного та поживного обіду ідеально підійде ніжний сандвіч із сиром і тунцем. Він добре смакує не тільки теплим, а й холодним. Тому це чудовий варіант для перекусу в дорозі чи на роботі.

Інгредієнти

  • Білий хліб  - 2 шматки
  • Тунець у власному соку - 40 г
  • Сир едем - 30 г
  • Майонез - 1 ч. л.
  • Сметана - 1 ч. л.
  • Масло вершкове - 10 г
  • Помідор - 1 шт.
  • Листя салату - 2 шт.

Відкриваємо консервований тунець, зціджуємо зайвий сік. Необхідну кількість риби висипаємо у миску, гарно розминаємо виделкою, додаємо майонез та сметану, перемішуємо.

На розігрітій сковорідці підсмажуємо хліб. Змащуємо обидва шматочки вершковим маслом, викладаємо тунець, сир, помідор та салат. Повертаємо сандвіч на гарячу сковорідку та чекаємо, доки розтопиться сир.

Сендвіч з куркою та помідорами

Поєднання смаженого курячого філе, помідорів та сиру є класичним, тому користується великою популярністю. Ніжний сир буко додає витонченого вершкового смаку, а помідор — соковитості. Рекомендуємо таким сандвічем перекусити на роботі чи поласувати на пікніку.

Інгредієнти

  • Білий хліб - 2 шматки
  • Куряче філе - 100 г
  • Сир буко - 30 г
  • Сир гауда - 30 г
  • Масло вершкове - 10 г
  • Помідор - 1 шт.
  • Листя салату - 2 шт.

Миємо та нарізаємо куряче філе. Розігріваємо сковорідку, розтоплюємо масло і обсмажуємо шматочки курки до золотистої скоринки по 5 хвилин з кожного боку. Важливо не перетримати філе, щоб воно зберегло ніжність та соковитість.

Намащуємо на хліб сир буко. На нижній шматочок хліба кладемо сир гауда та шматок курки, на верхній — лист салату і кружечок помідора. Збираємо сандвіч та розрізаємо навпіл.

Сендвіч з грибами та сиром

У цьому пікантному сандвічі запашні підсмажені грибочки чудово поєднуються з твердим сиром, а рукола додає смачної гостринки.

Інгредієнти

  • Білий хліб - 2 шматки
  • Шампіньйони - 80 г
  • Сир твердий - 30 г
  • Масло вершкове - 20 г
  • Рукола - 20 г
  • Сіль, перець - до свого смаку

На розігрітій сковорідці розтоплюємо масло, додаємо нарізані тонкими пластинами шампіньйони, обсмажуємо на середньому вогні. Солимо та перчимо гриби до свого смаку.

Шматочки хліба підсушуємо в тостері. На один шматок викладаємо натертий сир, гриби та руколу, на інший — лише сир. Збираємо сандвіч, кладемо на суху сковорідку, накриваємо кришкою та підсмажуємо на слабкому вогні, доки не розтопиться сир.

Сендвіч з лососем та авокадо

Апетитний та швидкий сандвіч з лососем та авокадо — це справжня вітамінна бомба для тих, хто хоче відновити сили та смачно перекусити. Ніжний сир, червона рибка, солодкувате авокадо та хрустка редиска створюють неперевершений квартет, відірватися від якого неможливо.

Інгредієнти

  • Білий хліб - 2 шматки
  • Лосось слабосолоний  - 50 г
  • Сир кисломолочний  - 50 г
  • Авокадо  - 50 г
  • Редиска  - 2 шт.
  • Кріп -10 г
  • Сіль, перець - до свого смаку

Кисломолочний сир гарно розминаємо виделкою до стану однорідної густої маси, додаємо до нього подрібнений кріп, сіль та перець, все ретельно перемішуємо. Тим часом підсмажуємо в тостері хліб.

Миємо та чистимо редиску, з авокадо знімаємо шкірку та нарізаємо м'якуш тоненькими пластинами. Так само ріжемо редиску. На нижній шматочок хліба намазуємо сирну масу, викладаємо редиску, авокадо, лосось. Інший шматочок хліба також змащуємо сиром і кладемо його поверх червоної риби.

Сендвіч із сиром та яблуком

Швидкий перекус може бути легким, корисним і небанальним. Гарний тому приклад — сандвіч з яблуком і сиром чедер. Пікантний гоструватий смак сиру і кисло-солодкий м'якуш яблука створюють дуже цікаве поєднання.

Інгредієнти

  • Білий хліб - 2 шматки
  • Сир чедер - 50 г
  • Яблуко - 1 шт.
  • Масло вершкове -20 г

Яблуко миємо, чистимо та нарізаємо тонкими слайсами 2–3 мм товщиною. Розігріваємо сковорідку, розтоплюємо масло та викладаємо шматочки яблука. Обсмажуємо їх протягом 3–4 хвилин, знімаємо та викладаємо на паперовий рушник.

На нижній шматочок хліба кладемо сир, яблучні слайси, знову сир, накриваємо другим шматком хліба. Підсмажуємо сандвіч на сковорідці для грилю. Знімаємо, коли чедер стане м’яким. Сандвіч з сиром та яблуком найкраще смакує теплим.

Королівський сендвіч з брі, грушею та прошуто

Справжня королівська насолода — це поєднання прошуто, сиру брі та соковитої груші. Сандвічі з такою начинкою можна не тільки готувати на сніданок, але й подавати до святкового столу. Ця закуска, без сумніву, викличе фурор і сподобається усім гостям.

Інгредієнти

  • Круасан без начинки - 1 шт.
  • Прошуто -  30 г
  • Сир брі - 30 г
  • Груша  - 1 шт.
  • Масло вершкове - 20 г
  • Базилік 1 пучок

Грушу миємо, чистимо від шкірки та нарізаємо тонкими пластинами. Бажано обирати твердий соковитий фрукт, який збереже форму після карамелізації. Розігріваємо сковорідку, кладемо масло та шматочки груші. Карамелізуємо протягом 5 хвилин.

Круасан розрізаємо навпіл. Беремо частинку й викладаємо на неї сир, прошуто, базилік. Зверху на зелень кладемо карамелізовану грушу, потім знову шинку та брі. Накриваємо сандвіч другою половинкою круасана.

Читайте також