Рецепти рисових запіканок: смачно і дієтично

Приготування рисової запіканки — це дуже просто
Рецепти рисових запіканок: смачно і дієтично
14 Листопада 2022, 22:49
читать на русском

Запіканки з рису завжди виходять ситними і поживними. Для запікання підійде будь-який сорт, але смачніше буде з більш дорогих – їх легше відварювати, так і зернятка залишаються цілими. Якщо навіть у вас найпростіший рис, ви все одно можете його використовувати. Крупу відварюють, потім закладають у форму з продуктами за рецептом і відправляють в духовку.

Рисова запіканка в мультиварці

Для смачної випічки ідеально підходить мультиварка. У неї є особливі режими, які дозволяють приготувати самі різні варіанти. Запіканка з рису в мультиварці може готуватися в програмі "Випічка".

У класичному варіанті всі інгредієнти попередньо обсмажують або відварюють. Вже потім їх доводять до готовності в мультиварці на режимі "Випічка".

Більш оригінальний варіант. Спочатку потрібно з рису зварити густу кашу, використовуючи програму "Молочна каша" або "Крупа". Далі в кашу додають яйця та інші продукти за рецептом. Потім все це запікається в мультиварці.

Запіканка з рису в духовці

Ще простіше рисова запіканка готується в духовці. Обов’язковими в будь-якому рецепті є крупа, зварена на молоці або воді, яйця і цукор. Додатково можна додавати сухофрукти, горіхи, варення, гриби і навіть курочку. Все це залишається правильно укласти у форму для запікання і витримати в духовці близько 30-40 хвилин. Відварити ж рис можна за такою простою інструкцією:

Вимірювати кількість крупи і води краще обсягами. Наприклад, на 1 склянку рису 2 склянки рідини. Далі беруть товстостінну каструлю, сковороду або казанок з кришкою. Наливають трохи олії, засипають рис і заливають його водою, варять 15-20 хвилин.

Рецепт "багатої" рисової запіканки

Перевага такої запіканки в тому, що її можна зробити солодкою, як у садку, або ж більш ситною. У першому випадку додатковими інгредієнтами виступають родзинки, груші, яблука, банани, курага або сир. Для подачі тут підходить сметанний крем або ж збиті вершки. Якщо ж вам необхідно страва до обіду або вечері, то зробіть запіканку з фаршем і помідорами. Не менш смачно виходить з сиром, часником і зеленню.

Читайте також

1