Електронний рецепт на ліки: коли він потрібен і як отримати

Рецепти страв для мультиварки унікальні, і процес приготування не забирає у продуктів їхньої поживності і вітамінів, що часто трапляється з іншими кухонними гаджетами. Особливо важливим є те, що повна автоматизація процесу приготування страв за допомогою цього пристрою допомагає зекономити час. Таким чином, ви зможете приготувати святкову вечерю, навести лад у домі у два рази швидше.
Інгредієнти:
- Дріжджі звичайні - 30 г
- Сіль - 2 ч. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Молоко 2,5% (кефір 3,2%, кисле молоко чи вода) - 1 склянка
- Борошно - 7-8 склянок
- Масло - (спред чи маргарин) - 50 г
Розмішайте дріжджі у невеликій кількості теплого молока чи води (декілька ложок), потім додайте цукор. Залиште дріжджі хвилин на 10, аби вони повністю розчинилися у рідині. Після цього поміщаємо дріжджі у півлітрову баночку і доливаємо молока, кефіру чи води. Якщо при використанні молока чи кефіру суміш вийшла занадто густою, розбавте її невеликою кількістю води. В кінцевому підсумку вам треба отримати рідину в обсязі півлітра.
У велику каструлю вилийте отриману суміш і додайте попередньо розтоплене вершкове масло, сіль і 5 стаканів борошна. Ретельно перемішайте, щоб позбавитися грудочок. Таке рідке тісто, що нагадує тісто на оладки, залишаємо в сторону хвилин на 20, аби воно підійшло. Досипте в тісто решту борошна і замісіть.
Попередньо змастивши мультиварку вершковим маслом, викладіть усе ще рідкувате тісто у посудину і поставте на таймері розігрів на 15 хвилин. Наступний крок – виключіть мультиварку на пів години, а далі переведіть її у режим випічки на 60-45 хвилин.
У процесі випікання хліба ви помітите, що верхівка залишається блідою, у той час, як низ хліба вже достатньо підсмажився. У такому разі, хліб необхідно акуратно перевернути, не порушивши внутрішньої структури. Залиште хліб у мультиварці ще на 20-30 хвилин у тому ж режимі. По закінченню циклу роботи вимкніть пристрій і почекайте хвилин 5-10, перш ніж діставати хліб.
Читайте також