Рецепти смачної випічки: пироги з мандаринами

Сезон мандаринів на полицях магазинів у самому розпалі
Рецепти смачної випічки: пироги з мандаринами
7 Лютого 2023, 21:49
читать на русском

Сирний пиріг з мандаринами

Інгредієнти:

  • Борошно вищого сорту – 1 склянка (це 220-230 р., обов'язково просіяти через кулінарне сито).
  • Сир будь-якої жирності – 600 р. (чим жирніше сир, тим пиріг смачніше).
  • Олія – 3 ст. л.
  • Яйце – 3-4 шт. (залежно від розміру)
  • Цукор – 100-120 р.
  • Розпушувач для тіста – 1 пакетик
  • Мандарини – 0,5 кг.
  • Масло – 80-100 р. (вершкове, жирністю не менше 73%).
  • Сметана – 170 р. (високої жирності краще)

Розітріть яйце з невеликою кількістю цукру. Потім додайте в масу олію.

Сир слід перетерти через кулінарне сито. Додайте в яєчну масу приблизно 150 р. перетертого сиру. Отримане тісто слід добре збити міксером.

Потім поступово підсипати маленькими порціями борошно, додайте пакетик розпушувача для випічки.

Отримане тісто потрібно ретельно замісити розкачати, скласти в форму для запікання (її заздалегідь необхідно змастити маслом).

Три білки збийте з дрібкою солі і потроху підбавляйте цукор, щоб утворилася піна. Підбавляйте жовтки.

Далі в яєчну масу слід додати вершкове масло, розм'якшене при кімнатній температурі.

Не перестаючи збивати, підбавляйте в масу сметану і сир перетертий через сито.

Мандарини очистіть від шкірки і зайвих перетинок. Часточки акуратно викладіть поверх сирного тіста у формі.

Часточки заливаються сирним кремом

Запікається такий пиріг дуже довго на низьких температурах. Тільки так він зможе стати м'яким і ніжним. Випікання має тривати приблизно 50-60 хвилин, а температура не повинна перевищувати 170-180 градусів.

Пиріг з листкового тіста з мандаринами

Листковий пиріг приготувати дуже просто, для цього зовсім не обов'язково замішувати власне листкове тісто, досить придбати в магазині вже готовий, заморожене. Підійде, як дріжджове, так і без дріжджів.

Інгредієнти:

  • Покупне листкове тісто – 0,5 кг (будь-яке)
  • Мандарини (солодкого сорту) – 3-4 шт.
  • Джем або варення – 3-4 ст. л. (будь-яке густе)
  • Цукор – 3-4 ст. л.
  • Цукрова пудра для декору готового пирога

Візьміть форму для запікання і змастіть її невеликою кількістю масла. Половину частини тесту (вже розмороженого) розкачайте і викладіть на дно форми, розтягнувши по краях.

Тісто слід змастити джемом або не рідким варенням. Краще використовувати яблучне.

Мандарини необхідно очистити і розділити на часточки. Часточки красиво укладаються поверх тіста. Часточки мандарина зверху посипаються цукром.

Другу частину тесту не слід сильно розкачувати, залишивши товстий шар. Ножем в пласті тіста зробіть велику кількість вертикальних надрізів. Розтягніть надрізаний шматочок тіста і накрийте їм часточки мандарина, зафіксуйте щільно краї.

Покладіть пиріг в духовку на 180-190 градусів. Такий пиріг випікається не довго, не більше 25 хвилин.

Прикрасьте готову випічку пудрою.

Пісочний пиріг з мандаринами

Інгредієнти:

  • Борошно – 420 р. (вищого сорту і обов'язково просіяне через кулінарне сито).
  • Масло 73% — 100 р. (можна замінити на рослинно-вершкову суміш).
  • Розпушувач для випічки – 1 упаковка
  • Цукор – 120 р.
  • Яйце – 3 шт. (великі)
  • Мандарин – 0,5 кг (солодкого сорту)
  • Яблучний джем – 3 ст. л.
  • Пудра з цукру для декору

Масло має бути кімнатної температури. Масло перемішується з 2 яйцями. Додайте цукор і з допомогою міксера збийте масу.

Додайте щіпку солі. Поступово маленькими порціями підбавляйте просіяне борошно в тісто і ретельно перемішуйте.

Тісто не повинно липнути, але має бути еластичним.

Частину тесту відправте в морозилку, іншу слід розкачати. Тісто слід змащувати тонким шаром яблучного джему. Мандарини слід очистити часточками і розкласти поверх джему. Часточки мандарину посипте цукром.

Тісто треться на крупній тертці. Отримана крихта повинна сипатися прямо на часточки мандаринів і покривати їх.

Форма відправляється в духовку. Пиріг запікається швидко, 30 хвилин при температурі 180-190 градусів.

Читайте також

1