Найгучніші земельні справи в Україні: хто і скільки чорнозему вкрав у держави (інфографіка)
За структурою закуска виходить дуже ніжною, а коньяк і мускатний горіх надають їй особливого пікантного смаку. Подавати паштет можна зі скибками свіжого хліба, крекерами чи хрусткими тостами.
Інгредієнти:
- куряча печінка - 500 г
- ріпчаста цибуля - 200 г
- морква - 100 г
- вершкове масло - 100 г
- мелений мускатний горіх - 1 / 2 ч. л. або до свого смаку
- коньяк - 3 ст. л.
- сіль, чорний мелений перець - до свого смаку
- рафінована соняшникова олія - для смаження
Печінку добре помити, очистити від плівок і порізати на шматки. Цибулю порізати кубиками. Моркву натерти на терці з малими отворами.
На соняшниковій олії обсмажити цибулю до золотистого кольору. До цибулі додати моркву і, помішуючи, смажити, поки морква добре не зм’якне.
Потім в сковорідку викласти печінку і, помішуючи, смажити її 7-8 хв. на середньому вогні. При потребі можна долити трошки води.
Додати вершкове масло (100 г).
Коли масло розтопиться, печінку добре посолити, поперчити і додати мускатний горіх. Все ретельно перемішати і смажити ще 5 хв.
Після цього вміст сковорідки подрібнити блендером. Додати коньяк і перемішати. При потребі досолити, доперчити.
Паштет викласти у формочки або загорнути в харчову плівку і скрутити ковбаскою. Паштет у формочках слід залити розтопленим вершковим маслом (40-50 г), щоб запобігти його пересиханню.
Потім закуску на 1-2 год. покласти в холодильник. Печінковий паштет з коньяком і мускатним горіхом готовий.
Читайте також