Прості рецепти смакоти: печінковий паштет з коньяком

Коньяк і мускатний горіх надають паштету особливого пікантного смаку
Прості рецепти смакоти: печінковий паштет з коньяком
30 Квітня 2024, 22:53
читать на русском

За структурою закуска виходить дуже ніжною, а коньяк і мускатний горіх надають їй особливого пікантного смаку. Подавати паштет можна зі скибками свіжого хліба, крекерами чи хрусткими тостами.

 Інгредієнти:

  • куряча печінка - 500 г
  • ріпчаста цибуля - 200 г
  • морква - 100 г
  • вершкове масло - 100 г
  • мелений мускатний горіх - 1 / 2 ч. л. або до свого смаку
  • коньяк - 3 ст. л.
  • сіль, чорний мелений перець - до свого смаку
  • рафінована соняшникова олія - для смаження

Печінку добре помити, очистити від плівок і порізати на шматки. Цибулю порізати кубиками. Моркву натерти на терці з малими отворами.

На соняшниковій олії обсмажити цибулю до золотистого кольору. До цибулі додати моркву і, помішуючи, смажити, поки морква добре не зм’якне.

Потім в сковорідку викласти печінку і, помішуючи, смажити її 7-8 хв. на середньому вогні. При потребі можна долити трошки води.

Додати вершкове масло (100 г).

Коли масло розтопиться, печінку добре посолити, поперчити і додати мускатний горіх. Все ретельно перемішати і смажити ще 5 хв.

Після цього вміст сковорідки подрібнити блендером. Додати коньяк і перемішати. При потребі досолити, доперчити.

Паштет викласти у формочки або загорнути в харчову плівку і скрутити ковбаскою. Паштет у формочках слід залити розтопленим вершковим маслом (40-50 г), щоб запобігти його пересиханню.

Потім закуску на 1-2 год. покласти в холодильник. Печінковий паштет з коньяком і мускатним горіхом готовий.

Читайте також

1