Прості рецепти смакоти: пиріг з яйцями та зеленою цибулею на кефірі

Пиріг ідеально підходить для сніданку або вечері нашвидкуруч
Прості рецепти смакоти: пиріг з яйцями та зеленою цибулею на кефірі
6 Березня 2024, 22:48
читать на русском

Заливний пиріг на кефірі – це ідеальний варіант, якщо до вас прийшли гості або просто хочеться смачненького і щоб не заморочуватися. Але це ще не всі причини, чому вам варто його скуштувати. По-перше, тісто на кефірі виходить неймовірно пухким, ніжним та м’яким. По-друге, для начинки треба лише зварити яйця та нарізати їх із зеленою цибулею. І також ви завжди можете змінити начинку до смаку, це простір для фантазії. Скуштуйте – і ви точно додасте ще кілька причин, чому ви схочете готувати такий пиріг частіше.

Інгредієнти для тіста:

  • кефір - 400 г
  • пшеничне борошно - 320 г
  • соняшникова рафінована олія - 50 мл
  • яйця - 2 шт.
  • сода - 1 ч. л.
  • цукор - 1 ч. л.
  • сіль - 1 ч. л. (без гірки)

Інгредієнти для начинки:

  • зелена цибуля - 102 г (2 пучки)
  • яйця варені накруто - 5-6 шт.
  • вершкове масло (розтоплене) - 30 г
  • сіль - 1 ч. л. (без гірки)
  • чорний мелений перець - до свого смаку

А також:

  • соняшникова рафінована олія - для змащування форми
  • вершкове масло - для змащування пирога

Смачний пиріг на кефірі з зеленою цибулею та яйцем. Тісто за даним рецептом завжди виходить пухким та ніжним, а сам пиріг - дуже смачним та запашним. Рецепт ідеального тіста на кефірі 🙂

Готуємо начинку. Зелену цибулю подрібнити ножем. Відварені накруто яйця нарізати дрібним кубиком або натерти на крупній терці.

Нарізані яйця і зелену цибулю викласти в миску. Додати розтоплене вершкове масло.

Додати сіль і чорний мелений перець. Перемішати.

Готуємо тісто. Яйця перемішати вінчиком до однорідності. Додати кефір і соняшникову рафіновану олію. Додати сіль і цукор. Все перемішати вінчиком.

В яєчну суміш в два заходи просіяти борошно з содою. Щоразу ретельно перемішувати вінчиком.

Тісто залишити на 20 хв. і більше не перемішувати.

Форму (27х16 см) змастити соняшниковою рафінованою олією. У форму вилити половину тіста, розрівняти.

На тісто викласти всю начинку. Залишити трохи вільного місця біля бортиків форми.

На начинку вилити решту тіста, розрівняти. Випікати у заздалегідь розігрітій до 170 °С духовці 40 хв.

Щойно спечений пиріг щедро змастити вершковим маслом. Заливний пиріг на кефірі з зеленою цибулькою та яйцем готовий.

Читайте також

1