Долар до 41, євро - до 43 гривні: банкіри спрогнозували курс валют у травні
Смачний, оригінальний і ароматний салат - поєднання горіхів і квасолі знайоме багатьом. Як, до речі, і кінзи. Без неї в грузинській кухні не обходиться більшість салатів. Ну і гранат в Грузії також поширений, його додають як в гарячі, так і в холодні страви. А з'єднати все це - справа техніки! Тим, хто не любить кінзу, можна використовувати петрушку. Кількість інгредієнтів можна коригувати на свій розсуд.
Інгредієнти:
- 2 склянки вареної квасолі (я використовувала молоду заморожену, проте можна брати і консервовану),
- 1 великий гранат,
- кінза (чим більше, тим краще),
- 1 склянка волоських горіхів.
Заправка:
- 3 ст. л. оливкової олії,
- 2 ч. л. французької зернистої гірчиці,
- 1 ст. л. лимонного соку,
- сіль,
- 1 ст. л. гранатового соусу «Наршараб»,
- сушений часник (за бажанням).
Квасолю зварити, відкинути на друшляк та дати стекти воді. Гранат почистити.
Волоські горіхи підсмажити на сухій сковорідці та дрібно змолоти (на кавомолці, у млинку чи у ступці).
Кінзу дрібно посікти.
Всі інгрeдієнти з'єднати. Полити все заправкою і ретельно перемішати.
Читайте також