Прості рецепти смакоти: пісний салат з квасолею, горіхами і гранатом

Дуже цікаве поєднання інгредієнтів, яке притаманне грузинській кухні.
Прості рецепти смакоти: пісний салат з квасолею, горіхами і гранатом
20 Березня 2024, 22:48
читать на русском

Смачний, оригінальний і ароматний салат - поєднання горіхів і квасолі знайоме багатьом. Як, до речі, і кінзи. Без неї в грузинській кухні не обходиться більшість салатів. Ну і гранат в Грузії також поширений, його додають як в гарячі, так і в холодні страви. А з'єднати все це - справа техніки! Тим, хто не любить кінзу, можна використовувати петрушку. Кількість інгредієнтів можна коригувати на свій розсуд.

Інгредієнти:

  • 2 склянки вареної квасолі (я використовувала молоду заморожену, проте можна брати і консервовану),
  • 1 великий гранат,
  • кінза (чим більше, тим краще),
  • 1 склянка волоських горіхів.

Заправка:

  • 3 ст. л. оливкової олії,
  • 2 ч. л. французької зернистої гірчиці,
  • 1 ст. л. лимонного соку,
  • сіль,
  • 1 ст. л. гранатового соусу «Наршараб»,
  • сушений часник (за бажанням).

Квасолю зварити, відкинути на друшляк та дати стекти воді. Гранат почистити.

Волоські горіхи підсмажити на сухій сковорідці та дрібно змолоти (на кавомолці, у млинку чи у ступці).

Кінзу дрібно посікти.

Всі інгрeдієнти з'єднати. Полити все заправкою і ретельно перемішати.

Читайте також

1