Долар до 41, євро - до 43 гривні: банкіри спрогнозували курс валют у травні
Враховуючи м’ясну природу українського борщу, дехто вважає, що пісний борщ має не такий смак. Зовсім ні – якщо правильно приготувати за смачним рецептом, не пожалкувати гарного буряка, борщ пісний вийде поживним з багатим насиченим смаком!
Інгредієнти:
- 3 буряки
- 0,50 капустини
- 6 картоплин
- 1 цибулина
- 1 солодкий перець
- 1 помідор
- 200 г шампіньйонів
- 4 ст. л. олії
- 0,50 лимона
- 2 ст. л. томатної пасти
- 6 шт. чорносливу
- Сіль, перець, спеції, лавровий лист, зелень
Цибулю для пісного червоного борщу дрібно нарізаємо, моркву натираємо на дрібній тертці, солодкий перець нарізаємо смужками та все обсмажуємо в олії.
Буряк натираємо на тертці й також обсмажуємо. Додаємо томатну пасту, порізаний помідор та смажимо ще 2-3 хвилини. Для зберігання яскравого кольору пісного борщу вичавимо сік половинки лимона.
Гриби для пісного червоного борщу нарізаємо й обсмажуємо.
Нарізаємо капусту досить дрібно. Опускаємо у каструлю з водою й ставимо на вогонь.
Нарізаємо картоплю у пісний борщ, рецепт не регламентує – соломкою, пластинками чи кубиками, так, як ви звикли. Коли капуста покипить хвилин 10, додаємо картоплю.
Додаємо у каструлю засмажку з буряка, моркву з цибулею й перцем, гриби. Варимо до готовності.
Солимо, перчимо, додаємо у борщ пісний лавровий лист, попередньо розмочений чорнослив та приємні для вас спеції.
Нехай пісний борщ з грибами настоїться не менше 30 хвилин. Всі компоненти мають наситити одне одного, щоб вийшла єдина гармонійна страва. Недарма справжнього смаку борщ набуває на другий день.
Читайте також