Прості рецепти смакоти: як правильно варити пісний борщ

Більшість господинь часто готують пісні страви на вечерю та на кожен день.
Прості рецепти смакоти: як правильно варити пісний борщ
Борщ (фото: Pinterest)
28 Лютого 2024, 20:48
читать на русском

Враховуючи м’ясну природу українського борщу, дехто вважає, що пісний борщ має не такий смак. Зовсім ні – якщо правильно приготувати за смачним рецептом, не пожалкувати гарного буряка, борщ пісний вийде поживним з багатим насиченим смаком!

Інгредієнти:

  •  3 буряки
  •  0,50 капустини
  •  6 картоплин
  •  1 цибулина
  •  1 солодкий перець
  •  1 помідор
  •  200 г шампіньйонів
  •  4 ст. л. олії
  •  0,50 лимона
  •  2 ст. л. томатної пасти
  •  6 шт. чорносливу
  •  Сіль, перець, спеції, лавровий лист, зелень

Цибулю для пісного червоного борщу дрібно нарізаємо, моркву натираємо на дрібній тертці, солодкий перець нарізаємо смужками та все обсмажуємо в олії.

Буряк натираємо на тертці й також обсмажуємо. Додаємо томатну пасту, порізаний помідор та смажимо ще 2-3 хвилини. Для зберігання яскравого кольору пісного борщу вичавимо сік половинки лимона.

Гриби для пісного червоного борщу нарізаємо й обсмажуємо.

Нарізаємо капусту досить дрібно. Опускаємо у каструлю з водою й ставимо на вогонь.

Нарізаємо картоплю у пісний борщ, рецепт не регламентує – соломкою, пластинками чи кубиками, так, як ви звикли. Коли капуста покипить хвилин 10, додаємо картоплю.

Додаємо у каструлю засмажку з буряка, моркву з цибулею й перцем, гриби. Варимо до готовності.

Солимо, перчимо, додаємо у борщ пісний лавровий лист, попередньо розмочений чорнослив та приємні для вас спеції.

Нехай пісний борщ з грибами настоїться не менше 30 хвилин. Всі компоненти мають наситити одне одного, щоб вийшла єдина гармонійна страва. Недарма справжнього смаку борщ набуває на другий день.

Читайте також