Тарифи, пенсії, субсидії: що зміниться для українців з 1 травня
Дуже простий, швидкий і смачний салат з гарбуза з буряком. Він має чудовий вигляд на святковому столі.
Інгредієнти:
- один буряк
- 250 г гарбуза
- 50 г сиру фета
- 50 г руколи
- 0,50 ч. л. чебрецю
- 100 г зерен гранату
- 2 ст. л. оливкової олії
- 2 ч. л. діжонської гірчиці
- 1 ч. л. спеції та приправи
Загортаємо буряк у фольгу та запікаємо у духовці при 200°С протягом 1 години. Очищаємо буряк та нарізаємо кубиками.
Нарізаємо гарбуз середніми кубиками, викладаємо у форму, посипаємо чебрецем і спеціями. Збризнемо трішки ложкою оливкової олії. Гарненько все перемішуємо та запікаємо 20 хвилин за 200°С.
Нарізаємо фету, додаємо приготовлені буряк та гарбуз. Акуратно перемішуємо інгредієнти.
Змішаємо олію та діжонську гірчицю, заправимо салат цим соусом.
Салат з гарбуза з буряком посипаємо зернами граната, прикрашаємо гілочками руколи.
Буряк та гарбуз можна, звичайно, не запікати, а відварити. Проте, для апетитного вигляду слід порізаний буряк спочатку полити олією та перемішати, а потім додавати всі інші інгредієнти.
Для гострого смаку спробуйте вичавити зубчик часник та додати у салат трішки лимонного соку.
Гарного вигляду салату з гарбуза та буряка додасть порізана соломкою червона цибуля.
Готовий салат з буряком та гарбузом можна посипати кунжутом, зернятами гарбуза.
Читайте також