Тарифи, пенсії, субсидії: що зміниться для українців з 1 травня
Рулет із оселедця
Інгредієнти: 1 оселедець, 1 яйце, 1/2 моркви, 2 ст.л. консервованого зеленого горошку, 1 ст.л. каперсів, 1 ч.л. діжонської гірчиці, 40 мл води, 1 ч.л. желатину, 1,5 ст.л. майонезу, спеції.
Приготування: Відвари яйця і моркву, дай охолонути і наріж дрібним кубиком. Оброби оселедець на філе і виклади на плівку. Розведи желатин у гарячій воді та змасти оселедець пензлем. Залишки желатину змішай із майонезом і спеціями.
Змішай яйце, моркву, каперси, гірчицю, майонез і зелений горошок. Виклади цю начинку на половину філе оселедця, накрий другою і щільно загорни все плівкою в рулет. Відправ його в холодильник на кілька годин і потім наріж.
Паштет із кальмарів і моркви
Інгредієнти: 3 кальмари, 2 яйця, 1 морква, 100 г плавленого сиру, 80 г вершкового масла, спеції.
Приготування: Відвари яйця і моркву до готовності. Кальмарів привари 3 хвилини в киплячій воді. Дай усьому цьому охолонути і збий у блендері з плавленим сиром і спеціями. Додай у паштет м’яке вершкове масло, перемішай і постав на пів години в холодильник.
Рулет з індички з морквою
Для цього рецепта рекомендуємо використовувати філе стегна індички – воно соковитіше.
Інгредієнти: 2 філе стегна індички на шкірі, 1 морква, 50 г твердого сиру, 2 ст.л. сметани, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. томатного соусу, 1 ст.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Відбий м’ясо і натри його спеціями до свого смаку. Присип тертою морквою і тертим сиром. Згорни тугі рулети і зв’яжи кулінарною ниткою. Обсмаж їх до рум’яності з усіх боків на олії та виклади у форму для запікання.
Змішай сметану, соєвий і томатний соуси, змасти рулети і запікай 45 хвилин у духовці за 180 градусів. У процесі ще 2-3 рази змащуй їх маринадом. Дай рулетикам охолонути, відправ на кілька годин у холодильник і наріж для подачі.
Рулет із бринзою і рикотою в лаваші
Для більшої краси можеш прикрасити готовий рулет зернами граната.
Інгредієнти: 150 г рикоти, 100 г бринзи, 1 лаваш, 3 ст.л. в’яленої журавлини, пів пучка петрушки.
Приготування: Розімни рикоту і бринзу виделкою, додай журавлину і рубану петрушку, і перемішай. Виклади все на лаваш, згорни його в тугий рулет, загорни в плівку і залиш на 1-2 години в холодильнику. Наріж рулет порційними шматочками.
Рійєт зі скумбрії
Щось на кшталт рибного паштету, щоб подавати його на канапе або брускетах.
Інгредієнти: 450 г філе скумбрії, 2 моркви, 3 цибулини шалот, 2 ст.л. 20% сметани, 1 лавровий лист, 50 мл білого сухого вина, 1 ст.л. гірчиці, спеції.
Приготування: Відправ шматки скумбрії, очищену моркву, лавровий лист, вино і спеції до свого смаку у каструлю. Залий водою, доведи до кипіння і провари 15 хвилин. Розімни рибу виделкою, додай дрібно посічену цибулю, сметану, гірчицю і ще спеції до свого смаку. Доведи рійєт до бажаної консистенції за допомогою процідженого бульйону.
Читайте також