Протести ФОПів в Україні: заблокували дороги по всій Україні

Протестувальники вийшли у Львівській, Закарпатській, Сумській та Дніпропетровській областях
Протести ФОПів в Україні: заблокували дороги по всій Україні
Простети ФОПів
9 Листопада 2020, 13:20
читать на русском

У понеділок, 9 листопада, поблизу Львова та інших міст протестувальники, які виступають проти запровадження касових апаратів для малого бізнесу, перекрили рух транспорту.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Підприємці України / #SaveФОП.

Учасники акції протесту #SaveФОП на своїй сторінці у соцмережі 8 листопада анонсували протести.

Зазначається, що у Львові заблокували рух поблизу кільця на вул. Городоцькій в трьох місцях, перекрили об'їзну дорогу у бік траси Київ-Чоп, Львів-Краковець, а також виїзд на трасу Львів-Шегині. Також є інформація про перекриття траси Київ-Чоп у селі Малі Підліски. Десятки людей ходять на пішохідних переходах і не пропускають транспорт.

Такі ж протести обіцяють влаштувати на трасі Львів-Рава-Руська у селі Сопошин, на трасі Львів-Краковець у м. Яворів, на трасі Львів-Самбір-Ужгород у Самборі та Стрию.

Аналогічні протести вже відбуваються у Сумах і на Закарпатті.

Також протестувальники перекрили дороги і в Дніпрі.

Також анонсується, що блокування трас сьогодні, 9 листопада, відбудеться, зокрема, у Вінниці, Тернополі, Хмельницькому, Одесі, Херсоні, Дніпрі, Миколаєві та Києві.

Протестувальники планують зібратись під Верховною Радою 16, 17, 18, 19, 20 листопада.

Приватні підприємці вимагають, аби Верховна Рада скасувала законопроєкти №385031 і №385032, які запровадять повну фіскалізацію малого бізнесу. Також ФОПи виступають проти закриття малого бізнесу на карантин. Натомість відстоюють ухвалення альтернативних законопроектів №3853-1(2) та 3993 щодо збереження спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, які скасовують норми про обов'язкові реєстратори розрахункових операцій для дрібного бізнесу.

Читайте також

Нагадаємо, що голова Верховної Ради України Дмитро Разумков(досьє) зявляв, що Рада має намір ухвалити законопроєкт, який передбачає відтермінування застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування на 1 рік, тобто до 1 січня 2022 року.

1