Протести на Банковій: Ратушний отримав підозру одразу після етеру на телеканалі

Шостий учасник акції під Офісом президента отримав підозру
Протести на Банковій: Ратушний отримав підозру одразу після етеру на телеканалі
Роман Ратушний Фото: Фейсбук Roman Ratushnyy
25 Березня 2021, 10:22
читать на русском

Учаснику акції на підтримку Сергія Стерненка біля Офісу президента Роману Ратушному одразу після етеру на одному із телеканалів поліція вручила підозру.

Про це у Фейсбуці Facebook повідомив сам активіст.

Андрій Смирнов (заступник керівника Офісу президента. - Ред.) таки продавив мені підозру, яку я отримав на виході з ефіру телеканалу Україна. На ефірі мав бути Антон Геращенко (заступник голови МВС. - Ред.), якому я висловив вимогу вчора спростувати неправдиву інформацію щодо мене, яка була в опублікованому ним ролику. Він злякався і не прийшов. Натомість на виході з телестудії мене чекала оперативна група слідчих, які вручили мені підозру. Я вважаю що замовником цієї підозри є заступник голови офісу президента Андрій Смирнов і це помста за мою діяльність щодо захисту Протасового яру від незаконної забудови Геннадія Корбана, інтереси якого Смирнов лобіює і після того, як перестав бути його адвокатом, - написав Ратушний.

Читайте також

Нагадаємо, 23 березня на Фейсбук-сторінці заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка і на Youtube-каналі Нацполіції було оприлюднено відеоролик про мітинг під ОП 20 березня, в якому стверджується, що організатори акції планували спровокувати насильство, а також вказано імена деяких учасників.

Ратушний прокоментував вручення підозри, звертаючись до заступника міністра внутрішніх справ: "Антон Геращенко, якщо ти думаєш що ця підозра хоч якось зупинить мій позов проти тебе і МВС за брехню та наклеп — ти дуже сильно помилився".

Допис Ратушного у Фейбуці


Раніше правоохоронці повідомили про підозру кільком учасникам акції біля Офісу президента - лідерові ультраправої організації "Невідомий патріот" Євгену Строканю і Давиду Гаджімурадову. 23 березня — підозру отримав Сергій Філімонов, лідер організації "Гонор", і член організації Олексій Білковський. Також підозру отримав Владислав Гранецький-Стафійчук.


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний".Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Під час акції поліція затримала одного з учасників Владислава Сорда (Стафійчука), ветерана 93 ОМБР. Біля Печерського відділку поліції, де його утримували, сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками Стерненка.

1