Протести під ОП: Білковський сидітиме під домашнім арештом

Активісту руху "Гонор" Олексію Білковському інкримінують хуліганство
Важливо
Протести під ОП: Білковський сидітиме під домашнім арештом
Олексій Білковський (Фото: Телеграм)
2 Квітня 2021, 16:17
читать на русском

Суддя Печерського суду Києва Крістіна Константінова відправила активіста руху "Гонор", учасника протестів на Банковій на підтримку Сергія Стерненка Олексія Білковського під цілодобовий домашній арешт строком на два місяці.

Про це повідомив телеграм-канал Гонор Київ.

Суддя Константінова відправила Білку на два місяці під цілодобовий домашній арешт. Йому шиють хуліганку з використанням аерозольного балончика, - йдеться у повідомленні.

Очевидці також повідомили, що  прокурор не став чекати на рішення судді і пішов геть, як тільки суддя направилася до нарадчої кімнати. При виході він комусь зателефонував і сказав, що "посадив Білковського на домашній арешт", ще до винесення рішення.

Читайте також

Нагадаємо, що вчора суддя Константінова також відмовила в клопотанні адвокатів про допит свідків і по справі іншого підозрюваного у хуліганстві під ОП Олексія Білковського. Зокрема, відмовилась допитувати дружину підозрюваного з підстав, що вона може бути зацікавлена давати позитивну характеристику своєму чоловікові. При цьому свідчення поліціянтів суддя визнала допустимим доказом і не вважала, що вони зацікавлені давати свідчення проти мітингувальників.


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний". Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Про подробиці судових справ активістів читайте у матеріалі Парламент.UA: За що судять учасників акції під ОП: реакція правової держави чи тиск на протестний рух.

1