Протести під ОП: Білковському змінили запобіжний захід

Суд частково задовольнив апеляційну скаргу
Протести під ОП: Білковському змінили запобіжний захід
Олексій Білковський (Фото: Телеграм)
29 Квітня 2021, 16:07
читать на русском

Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід активісту руху "Гонор", учаснику протестів на Банковій на підтримку Сергія Стерненка Олексію Білковському. Цілодобовий арешт йому замінили нічним.

Як повідомила юридична компанія "Міллер", нічний домашній арешт з 22:00 до 6:00 наступної доби діятиме до 23 травня.

За словами правозахисників, суд частково задовольнив апеляційну скаргу адвокатів та пом'якшив запобіжний захід.

Ще одна половинчата перемога. Але вже краще, ніж сидіти цілодобово вдома. Дякую усім, хто прийшов підтримати Олексія, і особливо Ярославу Юрчишину (народний депутат від "Голосу" - ред.) за заявлену поруку!, - прокоментував рішення суду активіст Сергій Стерненко.


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний". Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

2 квітня суддя Печерського суду Києва Крістіна Константінова відправила активіста руху "Гонор", учасника протестів на Банковій на підтримку Сергія Стерненка Олексія Білковського під цілодобовий домашній арешт строком на два місяці.

Про подробиці судових справ активістів читайте у матеріалі Парламент.UA: За що судять учасників акції під ОП: реакція правової держави чи тиск на протестний рух.

Читайте також

1