Протести підприємців у Києві: обмеження транспорту та затримання

Через мітинги підприємців у Києві обмежили рух транспорту
Протести підприємців у Києві: обмеження транспорту та затримання
Протести підприємців у Києві Фото: Йосип Кішко у Facebook
4 Грудня 2020, 10:25
читать на русском

Мітингувальники у столиці перекрили рух вулицею Грушевського в обох напрямках. Про це повідомляє офіційний Telegram-канал КМДА.

Зазначається, що рух перекрито від Кріпосного провулку до Європейської площі, а також виїзд на вулицю Інститутську.

Як відомо, сьогодні у Києві поновилися акції протестів підприємців. Їхні учасники вимагають від Верховної Ради ухвалити законопроєкт про спрощену систему оподаткування малого і середнього бізнесу.

Акція протесту #SaveФОП організована "Союзом захисту підприємців".

Учасники акції повідомили у соцмережах про затримання одного зі своїх активістів біля будівлі уряду.

Читайте також

Водночас Відділ комунікації поліції Києва повідомив, що правоохоронці взяли під посилену охорону центральну частину столиці.

До охорони правопорядку залучені працівники структурних підрозділів поліції та військовослужбовці Національної гвардії України. Аби не допустити жодних правопорушень та забезпечити мирне проведення заходів, представники поліції діалогу та інших профільних служб проводять з учасниками акції превентивну, профілактично-роз’яснювальну роботу, - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, протести підприємців у столиці тривають з вересня 2020 року.  Перші з них почалися після рішення влади щодо введення фіскальних касових апаратів. На думку підприємців, таким чином "з них намагаються вичавити останні копійки, тоді як олігархи та "свої" можуть спокійно виводити гроші в офшори, уникаючи сплати податків".

Протести підприємців поновилися у листопаді після рішення уряду ввести "карантин вихідного дня".

1 грудня учасники руху #SaveФОП вийшли на протест під Верховну Раду та вимагали від депутатів скасувати рішення про введення касових апаратів. Тоді учасники протесту заявили, що їхня акція є безстроковою, і вони не будуть розходитися.

Читайте також наш матеріалЧи переживе бізнес нові локдауни: Зеленський вирішив допомогти грошима.

1