Протести у Києві: силовики затримали учасника акції

Затримали одного з учасників мітингу біля Верховної Ради України
Протести у Києві: силовики затримали учасника акції
Протести у Києві Фото: Ксенія Ляпіна у Фейсбук
17 Листопада 2020, 12:16
читать на русском

Столичні поліціянти затримали одного з учасників протесту підприємців біля Верховної Ради України. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Зазначається, що 50-річного чоловіка доставили до територіального управління поліції для з’ясування усіх обставин скоєного.

Сьогодні у центральній частині Києва, зокрема біля приміщення Верховної Ради України проходить акція за масової участі громадян. Мітингарі перекрили прохід до ВРУ, чим заважали народним обранцям безперешкодно потрапити до адміністративної будівлі. На неодноразові попередження правоохоронців припинити протиправні дії та не порушувати правопорядок, учасники акції не реагували. Відтак, поліціянти частково відтіснили громадян і зробили коридор для проходу народних депутатів до ВРУ. У цей момент один з учасників заходу вчинив злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліціянтів та намагався вчинити з правоохоронцями бійку. Наразі 50-річного правопорушника, жителя Тернопільської області, доставлено до територіального управління для з’ясування усіх обставин та притягнення його до відповідальності, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, у Києві сьогодні продовжується масштабна акція протесту підприємців та представників руху SaveФОП.

Акція розпочалася ще 16 листопада, коли парламент проводив Погоджувальну раду. Підприємці вимагали від депутатів схвалити проєкт постанови про скасування карантину вихідного дня.

Під час протесту стались сутички через те, що активісти не давали змоги депутатам зайти до будівлі парламенту. Через це Нацгвардія та Нацполіція намагалась зробити коридор для нардепів, щоб вони могли пройти.

Силовики взяли під посилену охорону середмістя столиці аби не допустити порушень громадського порядку та забезпечити мирне проведення запланованих акцій у центрі Києва.

1