Протести в Німеччині через карантин: затримано близько 200 осіб

Також під час акції протесту постраждали дев'ять поліцейських
Протести в Німеччині через карантин: затримано близько 200 осіб
Протести в Німеччині через карантин (фото: Twitter)
18 Листопада 2020, 18:03
читать на русском

В столиці Німеччини Берліні проходить акція проти розширення повноважень уряду у стримуванні пандемії. Під час протестів правоохоронці затримали 190 осіб та використали водомети.

Про це повідомляє пресслужба поліції Берліна в Twitter.

Станом на 14:00 (15 за київським часом - ред.) було проведено 190 затримань. Дві людини відразу постануть перед судом, - йдеться в повідомленні.

Також під час акції протесту постраждали дев'ять поліцейських.

Читайте також

Окрім цього, поліція  застосувала водомети, щоб розігнати демонстрацію противників карантинних обмежень. Про це свідчать дописи користувачів у Twitter.

Перед цим правоохоронці звернулися через Twitter до організаторів протестної акції з вимогою вплинути на демонстрантів, щоб ті дотримувалися вимог щодо масок та соціальної дистанції. Утім, чимало учасників багатотисячної акції не дотримувалися цих гігієнічних вимог, передає DW.

Протести відбуваються через засідання німецького Бундестагу, на якому обговорюються поправки до закону про захист від інфекційних захворювань, що покликані забезпечити правові підстави для запровадження обмежувальних заходів під час пандемії COVID-19. Порядок у столиці Німеччини забезпечують близько 2000 поліцейських.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня уряд Німеччини вирішив посилити карантинні обмеження по всій країні терміном на один місяць через погіршення ситуації з розповсюдженням коронавірусу.

27 жовтня в Італії люди теж вийшли на акцію протесту проти запровадження нових обмежувальних заходів у Італії через COVID-19.

1