У Сумах підприємці протестують проти карантину вихідного дня

У місті ще не вирішили щодо введення карантину вихідного дня
У Сумах підприємці протестують проти карантину вихідного дня
Фото: sumypost.com
13 Листопада 2020, 13:44
читать на русском

У п'ятницю, 13 листопада, у Сумах підприємці, ресторатори та працівники інших закладів вийшли на акцію протесту проти карантину вихідного дня.

Про це повідомляє ТСН.ua.

Протестувальники зібрались на 12:00 на центральній площі Сум, але люди продовжують сходитись. На акцію вийшли ресторатори, представники фітнес-клубів, торгово-розважальних центрів, а також працівники закладів харчування.

Зазначається, вийшли ті, кому вже цієї суботи та неділі працювати заборонено.

Мітингувальники впевнені, що зупинка бізнесу на вихідні – це втрата сенсу працювати увесь наступний тиждень, оскільки відвідувачі у більшості приходять у заклади в суботу та неділю.

Вони переконані, що такий локдаун означатиме втрату робочих місць, і навіть загрозу закриття.

З такою акцією підприємці вийшли на випередження, оскільки у Сумах ще не вирішили чи вводити карантин вихідного дня.

Міський голова Сум Олександр Лисенко каже, що вирішуватиметься це після того, як буде оприлюднено постанову Кабміну. Спочатку рішення повина ухвалити обласна комісія, а вже потім міська влада, яка з огляду на реакцію обладміністрації буде вирішувати кому і як доведеться працювати у вихідні.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Буде також заборонена робота спортивних залів, фітнесцентрів, басейнів, ТРЦ, магазинів, що не торгують продовольчими товарами тощо.

На загальнодержавному рівні запроваджуються обмеження помаранчевого рівня епідемічної небезпеки.

Читайте також

11 листопада міський голова Львова Андрій Садовий під час протестної акції місцевих рестораторів негативно висловився про рішення уряду щодо запровадження в Україні карантину вихідного дня та заявив, що не зупинятиме місто у суботу та неділю.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич також виступив проти запровадження карантину вихідного дня.

У Рівному міська влада у найближчу суботу-неділю, 14-15 листопада, карантин вихідного дня вводити не будуть.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та мер Мукачева Андрій Балога не підтримують запровадження карантину вихідного дня.

Більше читайте в нашому матеріалі: "Карантин вихідного дня: що закриють та як реагують експерти"

1