Проти голови Черкаської ОДА Скічка порушили справу за зловживання владою

У пресслужбі голови ОДА кажуть, що це помилка
Проти голови Черкаської ОДА Скічка порушили справу за зловживання владою
Олександр Скічко (Фото: УНІАН)
24 Березня 2021, 12:31
читать на русском

Вищий антикорупційний суд зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження за можливе зловживання службовим становищем головою Черкаської ОДА Олександром Скічком.

Відповідне рішення було опубліковано на ресурсі "Єдиний державний реєстр судових рішень".

За інформацією з судових документів, 18-го лютого до НАБУ звернувся невідомий скаржник, який заявив, що Скічко зловживає владою та службовими повноваженнями. У НАБУ звернення розглянули,  але не внесли відомостей до ЄРДР та не розпочали досудового розслідування.

Згодом, той же скаржник звернувся до ВАКС з вимогою відкрити кримінальне провадження.

Минулого тижня суд задовольнив скаргу та змусив НАБУ відкрити кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем).

Водночас хто саме і з якою саме скаргою звернувся до НАБУ наразі невідомо.

Читайте також

Як пише місцеве видання Про все, у пресслужбі очільника Черкаської ОДА повідомили, що відкрите провадження не стосується їхнього шефа, і що це якась помилка.

За попередньою інформацією, це взагалі помилка. Олександр Олександрович зможе прокоментувати ситуацію, коли отримає достовірну інформацію від своїх юристів, - повідомила прессекретарка очільника ОДА Ірина Ковальчук.


Контекст. 29 січня народного депутата від фракції "Слуга народу", коміка і шоумена Олександра Скічка призначили на посаду голови Черкаської обласної державної адміністрації. Це призначення викликало неоднозначну реакцію, оскільки молодий артист не мав жодного досвіду управлінської діяльності та роботи на державній службі.

1