Мерію Івано-Франківська хочуть покарати за скасування вихідних

Справу порушили за статтею про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам
Мерію Івано-Франківська хочуть покарати за скасування вихідних
Івано-Франківська міська рада (фото: Вікіпедія)
16 Листопада 2020, 15:43
читать на русском

Поліція Івано-Франківської області відкрила кримінальне провадження проти міської ради, яка своїм рішенням оголосила усі суботи та неділі до 30 листопада робочими днями.

Про це повідомили у ГУ Нацполіції Івано-Франківської області.

Правоохоронці розпочали одне кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України щодо рішення виконавчого комітету, згідно з яким суботи та неділі до 30 листопада цього року є робочими днями на території Франківської ОТГ, - йдеться у повідомленні.

У поліції зазначили, що таке рішення виконкому суперечить постанові №641 про карантин вихідного дня і тим самим порушує правила та норми щодо запобігання епідемічних й інших інфекційних хвороб.

Також за вихідні поліцейськими області складено 32 протоколи за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення (26 на суб’єктів господарювання, 1 на перевізника, 5 на фізичних осіб за перебування без масок). Їм загрожує покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч гривень.

Читайте також

Нагадаємо, у п`ятницю, 13 листопада Івано-Франківська міська рада своїм рішенням скасувала у місті всі вихідні дні до 30 листопада, аби підприємці мали можливість працювати під час карантину вихідного дня. Таке ж рішення ухвалила і Львівська міська рада.

1