Садовий скасував вихідні для львівських бізнесменів

Львівська міська рада вирішила, що до 30 листопада у місті не буде вихідних для закладів обслуговування, культури, спорту і громадського харчування
Садовий скасував вихідні для львівських бізнесменів
13 Листопада 2020, 19:23
читать на русском

Львівська міськрада ухвалила рішення, згідно з яким до 30 листопада усі суботи та неділі на території міста оголошені робочими  днями для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook мер Львова Андрій Садовий.

Це означає, що у Львові неможливо запровадити карантин вихідного дня, бо в нас немає вихідних. Люди мають право на працю, - розповів міський голова.

Мер також оприлюднив скан рішення Виконавчого комітету міської ради і порадив підприємцям звертатися до мерії за юридично-правовою допомогою, аби уникнути проблем із законом.

Це нетипова ситуація. Я не пам'ятаю такого випадку, щоб уряд приймав рішення, не порадившись з підприємцями, яких просто викидають на вулицю без жодних засобів для існування, - наголосив Садовий (досьє Андрія Садового).

Читайте також

Нагадаємо, раніше карантин вихідного дня відмовилися запроваджувати у Мукачеві та Черкасах. Про те, що карантин вихідного дня - це "дурниця", заявив також мер Львова Андрій Садовий.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич також виступив проти запровадження карантину вихідного дня.

У Рівному міська влада у найближчу суботу-неділю, 14-15 листопада, карантин вихідного дня вводити не будуть.

Від карантину вихідного дня відмовилися також у Тернополі і Краматорську.

Більше про втрати економіки від карантину вихідного дня читайте у нашому матеріаліКарантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози.

1