Припинення консульських послуг для чоловіків: у МЗС пояснили, як це працюватиме
Стейк із лосося, запечений у духовці, в поєднанні з рататуєм, і все це під соусом зі шпинату ... Звучить справді божественно!
Інгредієнти:
- Стейки лосося - 450 г
- Овочева суміш - 400 г
- Помідори -2 шт.
- Цибуля - 1 головка
- Шпинат - 100 г
- Вершки - 2 ст. ложки
- Овочевий бульйон - за потреби
- Масло - 50 г
- Сіль, перець - до свого смаку
Приготування слід почати з підготовки рататуя: в овочеву суміш додайте очищені від шкірки і насіння шинковані помідори (конкасе з томатів — мовою професійних кухарів). Приправте суміш сіллю й перцем до свого смаку.
Після того як рататуй готовий, викладіть овочі на попередньо підсолені і приправлені перцем стейки лосося. Після чого відправте рибу до духовки і запікайте до готовності.
Поки лосось готується в духовці, саме час зайнятися приготуванням соусу зі шпинату. Для цього 10 хвилин томіть дрібно нарізану цибулю на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю вершкового масла. Додайте в масу листя шпинату, протушкуйте, поперчіть і посоліть. Після цього влийте в сковороду вершки і випарюйте соус 3–4 хвилини. Якщо консистенція занадто густа, додайте трохи овочевого бульйону.
Готовий соус перелийте до блендера й збивайте до утворення однорідної маси. Після цього перетріть соус через сито, і він готовий.
Читайте також