Проті рецепти смакоти: лосось із рататуєм

Лосось із рататуєм вражає своєю елегантністю
Проті рецепти смакоти: лосось із рататуєм
7 Березня 2023, 21:49
читать на русском

Стейк із лосося, запечений у духовці, в поєднанні з рататуєм, і все це під соусом зі шпинату ... Звучить справді божественно!

Інгредієнти:

  • Стейки лосося  - 450 г
  • Овочева суміш - 400 г
  • Помідори -2 шт.
  • Цибуля - 1 головка
  • Шпинат - 100 г
  • Вершки  - 2 ст. ложки
  • Овочевий бульйон - за потреби
  • Масло - 50 г
  • Сіль, перець - до свого смаку

Приготування слід почати з підготовки рататуя: в овочеву суміш додайте очищені від шкірки і насіння шинковані помідори (конкасе з томатів — мовою професійних кухарів). Приправте суміш сіллю й перцем до свого смаку.

Після того як рататуй готовий, викладіть овочі на попередньо підсолені і приправлені перцем стейки лосося. Після чого відправте рибу до духовки і запікайте до готовності.

Поки лосось готується в духовці, саме час зайнятися приготуванням соусу зі шпинату. Для цього 10 хвилин томіть дрібно нарізану цибулю на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю вершкового масла. Додайте в масу листя шпинату, протушкуйте, поперчіть і посоліть. Після цього влийте в сковороду вершки і випарюйте соус 3–4 хвилини. Якщо консистенція занадто густа, додайте трохи овочевого бульйону.

Готовий соус перелийте до блендера й збивайте до утворення однорідної маси. Після цього перетріть соус через сито, і він готовий.

Читайте також