Протипоказання для вакцинації проти COVID: у МОЗ затвердили довідку

Довідка буде своєрідним пропуском у транспорт та громадські місця
Головне
Протипоказання для вакцинації проти COVID: у МОЗ затвердили довідку
Довідка (Фото:КМДА)
8 Листопада 2021, 18:12
читать на русском

В Україні затвердили форму довідки, яку лікарі видаватимуть пацієнтам, що мають тимчасові або постійні протипоказання до вакцинації проти COVID-19.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України, громадяни зможуть отримати форму № 028-1/0 "Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Повідомляється, що форма № 028-1/0 заповнюється на підставі медичних записів про стан здоров'я пацієнта з урахуванням критеріїв, які визначаються відповідно до Інструкцій до застосування вакцин, рішень НТГЕІ та "Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень".

Довідка про протипоказання для щеплення від ковіду

У МОЗ зазначили, що у довідці про тимчасові протипоказання до вакцинації від COVID-19 має бути обов’язково вказаний термін дії протипоказань для щеплень проти ковіду.

Нагадаємо, раніше ми публікували роз’яснення МОЗ, які є протипоказання до щеплення проти коронавірусної хвороби. Зокрема, постійні протипоказання можуть бути лише до щеплення конкретною вакциною від COVID-19, як-от важка алергічна реакція (анафілаксія) на першу дозу цієї вакцини або на один із її компонентів.

Читайте також

1