Псевдомонахині виманили у пенсіонерки значну суму за "зняття порчі"

Жінка віддала шахрайкам 5 000 євро та тисячу доларів
Псевдомонахині виманили у пенсіонерки значну суму за "зняття порчі"
Монахи Фото: Nguyen Huy з Pexels
18 Червня 2021, 06:05
читать на русском

Поліцейські у Київській області викрили псевдомонахинь, які обкрадали громадян.

Як повідомляють правоохоронці, 70-річна жителька села Зелений Яр Обухівського району повідомила, що її ошукали.

До пенсіонерки завітала група невідомих жінок, які представились служителями монастиря. Зловмисниці запевнили жінку, що їй "пороблено", а тому запропонували за грошову винагороду допомогти. Шахраї забрали у неї 5000 євро і тисячу доларів та зникли у невідомому напрямку.

Оперативники управління карного розшуку спільно з працівниками Кагарлицького відділення поліції провели низку оперативно-розшукових заходів та встановили особи зловмисників. Однією із фігуранток виявилась 50-річна уродженка Сумщини, яка вже була судима за вчинення шахрайств та відбувала покарання з 2015 по 2018 рік в місцях позбавлення волі.

Затримання псевдомонахинь Фото: поліція

Шахрайку затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Також затримали спільниць "монахині".

Затримання псевдомонахинь Фото: поліція

Затримання псевдомонахинь Фото: поліція

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, в Одеській області правоохоронці викрили шахраїв - лікарі вимагали хабарів у своїх пацієнтів за надання послуг, які підпадають під безоплатну медичну допомогу.

Читайте також

1