Пункти вакцинації проти COVID-19 відкриють на залізничних вокзалах усіх обласних центрів

На вокзалах цілодобово працюють пункти експрес-тестування на коронавірус
Пункти вакцинації проти COVID-19 відкриють на залізничних вокзалах усіх обласних центрів
Пункти вакцинації та експрес-тестування на COVID-19 на вокзалах Фото: uz.gov.ua
23 Жовтня 2021, 15:49
читать на русском

На залізничних вокзалах усіх обласних центрів відкриють пункти вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

У суботу, 23 жовтня, крім раніше відкритих, почнуть діяти такі пункти на вокзалах Івано-Франківська та Маріуполя.

З 25 жовтня пункти вакцинації почнуть працювати на залізничних вокзалах у Херсоні, Ковелі, Кривому Розі, Нікополі, Подільську, Миколаєві, Чернівцях та Роздільному.

Подорожі мають бути безпечними. Спільно з МОЗ ми розгортаємо пункти вакцинації в ключових транспортних хабах країни: вокзалах, аеропортах, автовокзалах, найбільших поштових відділеннях. Пункти вакцинації вже діють на 10 вокзалах, сьогодні ще додадуться Маріуполь та Івано-Франківськ, з понеділка відкриється центр вакцинації в аеропорту Борисполя. Ми просимо пасажирів із розумінням поставитися до обмежень, які насправді вже рятують життя: лише за дві доби вдалося виявити майже 300 інфікованих осіб, які мали сідати у потяг, - зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Також у компанії триває вакцинація працівників, зокрема тих, які контактують з клієнтами. Наразі вже вакциновано 30% провідників, найближчим часом ця цифра буде збільшена вдвічі.

Нагадаємо, раніше такі пункти було відкрито на залізничних вокзалах Києва (2 пункти), Львова, Харкова, Одеси, Дніпра, Ніжина, Коростеня, Рівного, Хмельницького та Ужгорода.

Також на 10 залізничних вокзалах цілодобово працюють пункти експрес-тестування на COVID-19: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава (станція Полтава-Київська).

Нагадаємо, з 21 жовтня в Україні змінилися правила перевезень пасажирів під час карантинних обмежень. Тепер посадка у поїзди далекого сполучення можлива лише за умови наявності у пасажирів сертифікату про вакцинацію (паперового або в додатку "Дія"), або документу про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19, або негативного результату ПЛР чи експрес-тесту на COVID-19, що мають бути зроблені не більше ніж за 72 години до посадки в поїзд.

Читайте більше про це у нашому матеріалі: Нові правила перевезень: як працюватиме весь громадський транспорт в Україні

Читайте також

1