Путін і Байден у Женеві обмінялися подарунками: що дарували президенти США та Росії

Байден отримав від Путіна письмовий набір, а президент РФ отримав окуляри та статуетку
Путін і Байден у Женеві обмінялися подарунками: що дарували президенти США та Росії
Володимир Путін і Джо Байден Фото: EPA/Vostock-photo
17 Червня 2021, 09:35
читать на русском

Під час зустрічі у Женеві президенти США Джо Байден та Росії Володимир Путін обмінялися подарунками.

Як повідомляє The Independent, Байден подарував Путіну кришталеву статуетку бізона та окуляри-авіатори.

За словами офіційного представника Білого дому, подарована статуетка була виконана американським виробником художнього скла Steuben Glass. А окуляри були зроблені на замовлення американською компанією Randolph - головним підрядником з виробництва сонцезахисних окулярів Aviator для збройних сил США.

Російські ЗМІ повідомляють, що Байден отримав у подарунок від президента Росії письмовий набір "Москва", розписаний під хохлому.


Контекст. Президенти США і Росії 16 червня зустрілись на віллі Ла Гранж в Женеві. На початку зустрічі Путін подякував Байдену та висловив сподівання на продуктивний діалог. Натомість Байден відповів, що зустріч сам на сам дуже корисна для обох країн.

Згодом російський президент прокоментував зустріч з президентом США, яка тривала майже чотири години. За словами Путіна, переговори були конструктивними: у них не було ворожості, а було бажання зрозуміти один одного.

Байден після зустрічі із Путіним розповів подробиці їхньої розмови та зазначив, що Росія і США детально обговорили подальші кроки у сфері стратегічної стабільності.

Це була перша зустріч Путіна і Байдена як президентів. Останній раз вони зустрічалися у 2011 році, коли Байден був віцепрезидентом США, а Путін – прем'єр-міністром РФ.

1