Путін прагне занурити всю Європу в кризу та вкрасти нормальне життя, - Кулеба

Справжня ціль росії - страждання Європи
Путін прагне занурити всю Європу в кризу та вкрасти нормальне життя, - Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (фото: Facebook)
19 Липня 2022, 14:56
читать на русском

Російський диктатор владімір путін хоче знищити не лише Україну, проти якої розпочав криваву війну.

Як зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час звернення до Ради ЄС, путін прагне занурити всю Європу в кризу, щоб європейці та росіяни жили однаково погано.

Путін хоче вкрасти нормальне життя і стабільність у кожної європейської родини. Енергетичним шантажем і зростанням цін, дефіцитом продовольства, пропагандою та брехнею, спробами дестабілізувати уряди. Справжня ціль Росії - страждання Європи. Путін хоче, щоб європейці та росіяни жили однаково погано, - сказав Кулеба.

За його словами, путін намагається налаштувати громадську думку проти чинних урядів задля того, аби їх замінили на радикальні сили, прихильні до РФ. Проте Кулеба наголосив, що відступити і підкоритися вимогам глави Кремля не вийде, і це ніколи не працювало.

Це пастка. Я впевнений, що наступними тижнями з’являться нові проросійські голоси, які будуть підштовхувати громадську думку до необхідності дати Путіну те, чого він хоче, аби він лише залишив Європу в спокої, - сказав міністр.

Глава МЗС додав, що росія зараз відчує слабкість, наслідки будуть значно гіршими за все, з чим ми вже маємо справу.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що сьомий пакет санкцій ЄС проти РФ обов'язково буде. Проте там навряд чи буде газове ембарго.

Читайте також

1